Antreprenor român din America, model pentru elevii de gimnaziu și liceu din Turda

0

Luni, 20 mai 2024, a avut loc la Casa Rațiu din Turda o întrunire deosebită. Elevi din clasele a VI-a și a XI-a de la Școala Gimnazială ”Ioan Opriș” și de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, din Turda, însoțiți de profesorii lor, Carmen Hărșan și Daniela Incze, s-au adunat pentru a-l cunoaște pe antreprenorul cunoscut George Roth.

Activitatea face parte din proiect ”Entrepreneurs  – Role Models for Youth” implementat de Asociația All Grow și susținut de Ambasada Statelor Unite ale Americii din România.

Proiectul utilizează metoda design thinking pentru a pregăti elevii pentru viitor și a-i ajuta să-și dezvolte competențele sec XXI, inclusiv competențe antreprenoriale. Elevii au avut onoarea de a învăța de la domnul Roth cum este să fii antreprenor și cum se pot pregăti pentru viitor.

George Roth este antreprenor, consul onorific al României în San Francisco și a contribuit la construcția și creșterea primului unicorn din Romania – UiPath, listat la bursa din New York. El este original din Cluj și momentan locuiește în Silicon Valley. George Roth, le-a povestit elevilor despre parcursul său profesional, de la începuturile modeste și până la realizările sale actuale. Stabilit în Silicon Valley, George a împărtășit elevilor atât succesele, cât și eșecurile sale, subliniind importanța perseverenței, creativității și a pasiunii.

Pe parcursul prezentării, elevii au avut șansa de a învăța din experiențele lui George, atât din cele personale, cât și din acelea profersionale. De asemenea, a oferit elevilor sfaturi despre importanța investițiilor, găsirea partenerilor potriviți și urmărirea visurilor, acestea fiind esențiale pentru  viitorii antreprenori care doresc să aibă un impact pe termen lung. Cu o voce calmă și cu o energie pură, invitatul nostru a făcut ca întâlnirea să fie una de neuitat.

George Roth a evidențiat cum legăturile și relațiile pe care le-a cultivat de-a lungul timpului l-au ajutat în parcursul său. Acesta a fost un mesaj inspirațional pentru elevii care sunt în plină dezvoltare profesională. După sesiunea de întrebări și răspunsuri, elevii i-au oferit antreprenorului amintiri creionate pe hârtie, în semn de recunoștință.

Mulțumim domnului Roth pentru că a acceptat  invitația noastră de a fi un model copiilor și pentru tot sprijinul acordat asociației All Grow.

Proiectul Entrepreneurs – Role Models for Youth, lansat la începutul lunii noiembrie, are ca scop promovarea antreprenoriatului și a competențelor antreprenoriale, aducând 10 antreprenori româno-americani în ecosistemul școlar. Acest proiect, implementat de AllGrow și finanțat de Ambasada SUA la București, se va desfășura pe o perioadă de 8 luni.  

Despre All Grow

Asociația All Grow este o organizație dedicată generării de impact pozitiv în comunitățile din România. Așa cum spune și numele nostru, AllGrow (Creștem cu toții), credem că, pentru a realiza schimbare, avem nevoie să colaborăm și să realizăm ecosisteme în care toți membri au de câștigat. Numai astfel schimbarea creată este de durată și sustenabilă. Ne dorim să schimbăm paradigma și să transformăm elevii din spectatori, în membri activi, care se implică în comunitate și-și construiesc propriul viitor, prin activități facilitate de profesori inimoși, pe care îi vom iniția în metoda design thinking și pe care îi vom familiariza și cu alte metode noi de predare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.