Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ajuta un catel, sprijina un batran, invata sa fii voluntar!

0

Asociaţia Culturală  Noua Acropolă

te aşteaptă la

Zilele voluntariatului

16-21 iulie 2001

Noi, membrii organizaţiei Noua Acropolă suntem cu toţii voluntari, pe tot parcursul anului.

Am organizat însă un eveniment dedicat acestei idei, având certitudinea că în jurul nostru sunt multe persoane care doresc să construiască o lume mai bună şi la fel ca noi, caută idealişti cărora să li se alăture.

Ne-am propus pentru aceste zile următoarele obiective:

– să ajutăm adăpostul de câini Colţ alb din Timişoara, unde peste 200 de căţei sunt îngrijiţi şi iubiţi din iniţiativa şi efortul a două persoane care găsesc zilnic resurse să meargă mai departe şi să ofere un pic de bucurie micilor prieteni ai omului. Ei au nevoie de medicamente pentru căţei, de materiale de construcţie pentru salubrizare şi amenajare, de timpul şi implicarea noastră.

– să sprijinim centrul de bătrâni Constantin şi Elena, cu alimente, obiecte de uz casnic, medicamante, etc.

– să ne întâlnim şi să discutăm despre voluntariat, pentru a întelege mai bine acest concept complex şi a şti cum să îl aplicăm în mod corect, să îl transformăm în ceva util pentru noi şi pentru ceilalţi.

Dacă vrei să te alături obiectivelor pe care ni le-am propus, vizitează-ne în perioada 16 – 21 iulie la standul expoziţional organizat în cadrul Zilelor voluntariatului, în Atelierul de Urbanism din str. Alba Iulia nr. 2.

Te aşteptăm zilnic, între orele 11:00 şi 19:00.

Pentru ca să înţelegi mai bine conceptul complex de voluntariat, te invităm şi la cele două ateliere care urmează să se desfăşoare, pentru a-ţi împărtăşi din experienţa noastră legată de:

Voluntariatul şi arta de a trăi – marţi, 19 iulie, ora 18:30

Arta de a fi fericit prin voluntariat – joi, 21 iulie, ora 18:30

 

Toate prezentările vor avea loc în Atelierul de Urbanism al Primăriei, din str. Alba Iulia, nr. 2

Participarea este voluntară.

Nu eşti singurul(a) care visează o lume mai bună.

Vino să cunoşti şi alţi idealişti şi împreună vom putea descoperi soluţiile potrivite pentru timpurile pe care le trăim!


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.