Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

AIESEC si Scoala de Valori te invita la programul Grow

0

Inceputul școlii readuce internaționalismul în licee

Grow, programul educațional inovativ desfășurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel național, singurul ce aduce studenți internaționali alături de liceeni în cadrul a 3 ediții pe an lansează o nouă rundă de înscrieri pentru elevii de clasa a IX-a. Organizat de AIESEC și Școala de Valori programul Grow își începe al doilea an de activitate.

grow scoala de valoriGrow a dat startul înscrierilor pe www.growedu.ro pentru ediția Grow 0.9 din 2011, adresată liceenilor aflați în clasele a IX-a din 13 orașe. Inițiativa educațională pilotată în 2010 este o experiență creată de pasiunea tinerilor și expertiza specialiștilor în educație, cu scopul de a ajuta reprezentanții unei generații să-și dezvolte abilități, atitudini și cunoștințe, împreună cu studenți străini veniți în România ca voluntari prin intermediul programului de schimb internațional al organizației AIESEC și prin intermediul Serviciului European de Voluntariat.

Cu o abordare specifică pe fiecare an în parte, Grow se desfășoară în Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Oradea, Pitești, Sibiu, Suceava, Timișoara,Târgu Mureș și în premieră în Craiova, iar în Râmnicu Vâlcea cu sprijinul World Vision.

Cu un ciclu complet de 4 ani de dezvoltare prin educație non-formală, programul Grow se concentrează în clasa a IX-a pe descoperirea punctelor tari și slabe ale participanților, lucru în echipă, valori culturale românești, managementul proiectelor și nu numai. Toate activitățile Grow se desfășoară într-un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul și diversitatea în 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 săptămâni, susținute în limba engleză.

Participând la ediția pilot din Grow 0.9 2010, Andra își amintește : „Am realizat că un grup de oameni chiar pot lucra împreună, dacă-și propun asta. Mi-am schimbat total părerea despre munca în echipă. Am realizat și că mulți oameni din lumi total diferite pot avea aceleași calități ca și noi. Mi-au plăcut la nebunie discuțiile cu studenții străini. A fost grozav să pot vorbi cu un „profesor‟ ca și cum ar fi un coleg de clasă. În mod special mi-a plăcut că fiecare activitatea putea fi folosită ulterior la școală sau în viață în general. Mesajul meu către viitorii participanți: e super interesant. Studenții internaționali vor fi absolut fascinanți, iar tot ce se întâmplă e constructiv și distractiv în același timp. ‟

De cealaltă parte, Renée van Gerwestudent din Olanda participant în cadrul edițiilor precedente povestește: „Programul Grow a fost modul perfect de a cunoaște, mai în profunzime, generația tânără din România. Cât despre cursuri, au fost pe cât de serioase pe atât de amuzante, transformându-se în învățare prin joc și zâmbet. O altă oportunitate oferită a fost aceea de a organiza activități în afara orelor de curs, ceea ce ne-a oferit momente foarte frumoase într-un cadru informal, alături de elevii români, mulți dintre ei devenindu-mi prieteni. ‟

Până la 1 martie elevii de clasa a IX-a se pot înscrie pe www.growedu.ro sau luând legătura cu organizatorii locali.

Grow 0.9 este cofinanțat prin Serviciul European de Voluntariat, Acțiunea 2 a programului „Tineret în Acțiune‟, și se bucură de sprijinul BRD – Groupe Société Générale, Parlamentul European, Wrigley, Xerox, Qual Media, Catalyst, Diverta precum și de suportul partenerilor media: Kiss Fm, Prima TV, Zile și Nopți, Media Image și White Image.

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăți bazate pe valori prin educație inovativă. Punem sub semnul întrebării granițele educației tradiționale și creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informații de valoare, experiențe de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internațională, cu scopul de a crește responsabilitatea personală și controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 100 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.