Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Activități de prevenire HIV organizate în Vama Veche de liceeni din Tecuci, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Pașcani

0

Asociația Semper Musica – singura organizație din România finanțată de Fundația MTV Staying Alive și MAC AIDS FUND din America –  organizează, în perioada 01-17 august 2016, în Vama Veche, campania de vară – Să vorbim despre infecția cu HIV!, inițiativă la care vor participa gratuit 11 liceeni din Tecuci, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Pașcani.

Cu ocazia proiectului – HIV: IN and OUT, organizat de Asociația Semper Musica în diferite orașe și finanțat de Fundația MTV Staying Alive din America, inițiativă care a inclus organizarea de sesiuni de educație non-formală despre infecția cu HIV adresate liceenilor din 7 orașe, au fost selectați 11 liceeni în vederea organizării de activități de prevenire HIV pe litoral cu scopul prevenirii comportamentelor cu risc ale tinerilor si în final, reducerii numărului de noi cazuri de infecție cu HIV în rândul acestora.

Vama_MTV

Campania de vară de prevenire HIV – Să vorbim despre infecția cu HIV! va fi organizată anul acesta în Vama Veche, pe plaja Open Stage, și va include organizarea de scurte workshop-uri despre căile de transmitere ale infecției cu HIV sau ale altor infecții cu transmitere sexuală, pașii de urmat pentru folosirea corectă a unui prezervativ, testare pentru infecția cu HIV și tratament, organizarea de concursuri cu premii în prezervative Durex, mingi sau tricouri personalizate, dar și distribuirea de prezervative Durex și materiale informative gratuite.

Bogdan M. Istrate, coordonator proiect HIV:IN&OUT, menționează:Motivul pentru care organizăm această campanie pe litoral este pentru că ne dorim să atragem atenția tinerilor asupra consecințelor sociale și medicale ale unei potențiale infecții cu HIV, mai ales în condițiile în care, unii dintre aceștia, în vacanță, sub influența alcoolului sau a drogurilor, pot lua decizii care le pot afecta sănătatea. Ceea ce este interesant este că cei care transmit mesajele campaniei sunt liceeni, de diferite vârste, care deja au beneficiat de o sesiune de prevenire HIV, iar înainte de campanie vor trece printr-o scurtă formare legată de informațiile pe care trebuie să le transmită egalilor lor. Sperăm să reușim să le atragem atenția tinerilor cu privire la acest aspect și astfel, să reducem numărul de noi cazuri cu HIV înregistrate în rândul tinerilor.”

www.sempermusica.org / www.macaidsfund.org / www.stayingalivefoundation.org

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.