A primit trofeul ”Black Sea – Danubian Social & Economic Innovator!

0

Proiectul ”Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC”  a primit trofeul ”Black Sea – Danubian Social & Economic Innovator”

 

JCI Romania a primit, pentru proiectul ”Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC”, trofeul ”Black Sea– Danubian Social & Economic Innovator” din partea EUROLINK – Casa Europei. Ceremonia de decernare a avut loc în cadrul Forumului Confluenţe strategice între Marea Neagră şi Dunăre: poarta către noi oportunităţi de investiţii inovative”, desfășurat în data de 17 mai 2012 la Palatul Parlamentului, cu ocazia Zilei Maritime Europene în România, sub egida Comisiei Europene – DG MARE în parteneriat cu Biroul Coordonatorului Național pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunării – MAE.

Criteriile care au stat la baza selecției participanților și decernării premiilor au vizat în principal amploarea, rezultatele și impactul proiectelor, implicarea partenerilor și caracterul de inovație, reflectat în noile tehnologii utilizate în implementarea acestora.

”La înscrierea proiectului în competiție am mizat pe capacitatea demonstrată a Rețelei Sociale RSC de a aduce împreună actori din sfera marilor corporații și ONG-uri, alături de reprezentanți ai partenerilor sociali, camerelor de comerț, asociațiior de IMM-uri și comitetelor sectoriale într-un efort comun de susținere și promovare a inițiativelor cu impact social și de mediu, pentru ca economia și societatea românească în ansamblul ei să se dezvolte durabil. Mulțumim pe această cale partenerilor noștri: Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Asociației ”Institutul pentru Politici Sociale”, precum și partenerilor din Rețea, pentru sprijinul și implicarea în atingerea obiectivelor noastre. Distincția primită astăzi de JCI România aparține de fapt Rețelei RSC și celor care o compun și este o confirmare în plus că era necesar un asemenea demers, ceea ce ne onorează și ne responsabilizează în egală măsură, atât ca organizație, cât și ca indivizi”, a declarat Rodica Lupu, Program Development Chairman, JCI Europe, Manager de Proiect.

Printre participanții la eveniment s-au numărat reprezentanți din Parlamentul European și Ministerul Afacerilor Externe, membri din conducerea Biroul Coordonatorului Național pentru Stategia UE pentru Regiunea Dunării, oficiali din cadrul Forțelor Navale Române, Academiei Române, Institutului Aspen România și Fundației Naționale a Tinerilor Manageri (FNTM).

***

EUROLINK – Casa Europei, organizație neguvernamentală fondată în martie 1997, a inițiat și realizat numeroase proiecte la nivel european și national în favoarea sprjinirii integrării României în Uniunea Europeană și a europenizării societății românești prin promovarea unor parteneriate corporative pragmatice și a unei cetățeniei europene active. EUROLINK a creat, printre altele, Rețeaua Regională pentru Inovare Socială și Economică în Bazinul Mării Negre – Regiunea Dunării, pe care a afiliat-o la Consiliul Consultativ al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (Ministerul Afacerilor Externe) și coordonează, în cadrul acesteia, Grupul de Acțiune ”Marea Neagră”.

Proiectul ”Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC” este implementat de Federația Junior Chamber International România în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Asociația ”Institutul pentru Politici Sociale” și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațioanl Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Mai multe informații se găsesc pe site-ul www.actionamresponsabil.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează