Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A primit trofeul ”Black Sea – Danubian Social & Economic Innovator!

0

Proiectul ”Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC”  a primit trofeul ”Black Sea – Danubian Social & Economic Innovator”

 

JCI Romania a primit, pentru proiectul ”Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC”, trofeul ”Black Sea– Danubian Social & Economic Innovator” din partea EUROLINK – Casa Europei. Ceremonia de decernare a avut loc în cadrul Forumului Confluenţe strategice între Marea Neagră şi Dunăre: poarta către noi oportunităţi de investiţii inovative”, desfășurat în data de 17 mai 2012 la Palatul Parlamentului, cu ocazia Zilei Maritime Europene în România, sub egida Comisiei Europene – DG MARE în parteneriat cu Biroul Coordonatorului Național pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunării – MAE.

Criteriile care au stat la baza selecției participanților și decernării premiilor au vizat în principal amploarea, rezultatele și impactul proiectelor, implicarea partenerilor și caracterul de inovație, reflectat în noile tehnologii utilizate în implementarea acestora.

”La înscrierea proiectului în competiție am mizat pe capacitatea demonstrată a Rețelei Sociale RSC de a aduce împreună actori din sfera marilor corporații și ONG-uri, alături de reprezentanți ai partenerilor sociali, camerelor de comerț, asociațiior de IMM-uri și comitetelor sectoriale într-un efort comun de susținere și promovare a inițiativelor cu impact social și de mediu, pentru ca economia și societatea românească în ansamblul ei să se dezvolte durabil. Mulțumim pe această cale partenerilor noștri: Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Asociației ”Institutul pentru Politici Sociale”, precum și partenerilor din Rețea, pentru sprijinul și implicarea în atingerea obiectivelor noastre. Distincția primită astăzi de JCI România aparține de fapt Rețelei RSC și celor care o compun și este o confirmare în plus că era necesar un asemenea demers, ceea ce ne onorează și ne responsabilizează în egală măsură, atât ca organizație, cât și ca indivizi”, a declarat Rodica Lupu, Program Development Chairman, JCI Europe, Manager de Proiect.

Printre participanții la eveniment s-au numărat reprezentanți din Parlamentul European și Ministerul Afacerilor Externe, membri din conducerea Biroul Coordonatorului Național pentru Stategia UE pentru Regiunea Dunării, oficiali din cadrul Forțelor Navale Române, Academiei Române, Institutului Aspen România și Fundației Naționale a Tinerilor Manageri (FNTM).

***

EUROLINK – Casa Europei, organizație neguvernamentală fondată în martie 1997, a inițiat și realizat numeroase proiecte la nivel european și national în favoarea sprjinirii integrării României în Uniunea Europeană și a europenizării societății românești prin promovarea unor parteneriate corporative pragmatice și a unei cetățeniei europene active. EUROLINK a creat, printre altele, Rețeaua Regională pentru Inovare Socială și Economică în Bazinul Mării Negre – Regiunea Dunării, pe care a afiliat-o la Consiliul Consultativ al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (Ministerul Afacerilor Externe) și coordonează, în cadrul acesteia, Grupul de Acțiune ”Marea Neagră”.

Proiectul ”Acționăm responsabil! – Rețeaua Socială RSC” este implementat de Federația Junior Chamber International România în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Asociația ”Institutul pentru Politici Sociale” și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațioanl Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Mai multe informații se găsesc pe site-ul www.actionamresponsabil.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.