Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

84 de elevi de liceu din Constanta au conceput banca pentru tineri

0

Constanta, 31 martie 2012 – Junior Achievement Romania si Raiffeisen Bank au organizat sambata, 31 martie, la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Constanta, competitia de creativitate antreprenoriala Creativity & Innovation Challenge, la care au participat 84 de elevi din 11 licee constantene si sapte consultanti voluntari Raiffeisen Bank.

Cei 84 de elevi au rezolvat in echipe tema de lucru formulata de Raiffeisen Bank si, cu ajutorul celor sapte consultanti voluntari, tinerii au prezentat o solutie antreprenoriala pentru cum ar trebui sa functioneze o banca dedicata tinerilor.

Elevii au folosit ca resursa pentru tema de lucru ABCdar-ul Bancar, manual de educatie financiara oferit gratuit
profesorilor si elevilor de liceu incepand cu anul scolar 2010-2011.

„Pentru elevi, evenimentul a fost o experienta antreprenoriala importanta si o provocare pentru dezvoltarea personala. Ei au gandit in doar patru ore o solutie la o problema de business avand la dispozitie informatii din
domeniul tehnic si de afaceri si consultanta din partea consultantilor voluntari Raiffeisen Bank. Programul este un instrument extrem de eficient pentru motivarea tinerilor in a gasi solutii inovatoare din punct de vedere tehnologic si antreprenorial, lucru greu de obtinut in modul clasic de invatare. Este si o buna modalitate de incuraja parteneriatul intre comunitatea educationala si de afaceri,” a declarat Lucian Gramescu, Operations Manager Junior Achievement Romania.

Echipa castigatoare, formata din cinci elevi de la Colegiul Comercial Carol I, Grup Scolar de Industrie Alimentara, Liceul Teoretic Decebal, Liceul Teoretic Lucian Blaga, Liceul I. N. Roman, a propus ca solutie la tema de lucru produse si servicii variate prin care sa apropie banca de tineri. Concluzia generala care a reiesit este ca tinerii au nevoie de un produs bancar pentru finantarea studiilor universitare si vad banca ca un loc de munca stabil.

Echipele clasate pe primele trei locuri au primit premii in obiecte si carti oferite de Raiffeisen Bank si Junior Achievement Romania.

“Ne bucuram sa fim parteneri in acest proiect care incurajeaza spiritul intreprinzator al tinerilor. Exercitiul pe care l-au facut astazi elevii ne-a demonstrat ca un bagaj de informatii corecte, o idee sustenabila si un plan de afaceri realist pot pune pe picioare o afacere. Mai mult, daca adaugam curaj si creativitate, atribute specifice varstei tinere, sansele de succes sunt foarte mari. Cu alte cuvinte, ceea ce am inteles astazi este ca antreprenoriatul nu are varsta!”, a declarat Bogdana Diaconu, Ofiter Afaceri Publice Raiffeisen Bank.

Evenimentul a fost organizat de Junior Achievement Romania cu sprijinul Raiffeisen Bank la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Constanta. Acesta este al doilea eveniment Creativity & Innovation Challenge care se deruleaza in acest an scolar cu sprijinul Raiffeisen Bank. Cele doua evenimente, derulate la Bucuresti si Constanta a oferit o experienta intensa pentru cei 170 de participanti din 25 de licee din Bucuresti si Constanta, deoarece, cu resursele limitate puse la dispozitie, creativitatea si punctele tari ale fiecarui coechipier sunt foarte importante pentru castigarea competitiei.

Institutii de invatamant participante la Creativity&Innovation Challenge, Constanta
LICEUL TEORETIC LUCIAN BLAGA
COLEGIUL TEHNIC VASILE PARVAN
COLEGIUL COMERCIAL CAROL I
LICEUL TEORETIC TRAIAN
LICEUL IOAN N. ROMAN C
GRUP SCOLAR ECONOMIC VIRGIL MADGEARU
LICEUL TEORETIC OVIDIUS
GRUP SCOLAR INDUSTRIAL DE ELECTROTEHNICA SI TELECOMUNICATII
LICEUL TEORETIC DECEBAL
GRUP SCOLAR DE INDUSTRIE ALIMENTARA
COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.