36 eleve din România sunt în semifinalele competiției internaționale Technovation Girls

0

36 de eleve formează cele 9 echipe din România care merg mai departe în semifinalele competiției internaționale Technovation Girls!

Asociația Adfaber anunță echipele câștigătoare la nivel național în cadrul celei de-a șaptea ediții a competiției Technovation Girls, organizată cu sprijinul BCR și Endava în calitate de Sponsori Naționali.

9 echipe de fete din România au impresionat, cu proiectele lor, un juriu format din specialiști în IT și business. Ca să participe în competiția Technovation Girls, elevele au dezvoltat o aplicație de mobil sau un prototip ce folosește Inteligența Artificială, prin care rezolvă o problemă reală din comunitatea lor!

Peste 1000 de eleve din România, îndrumate de mentori și organizatori, au dezvoltat aplicații ce abordează problemele critice ale societății, arătând angajamentul lor de a crea schimbări pozitive prin tehnologie.

Noi recorduri pentru Ediția 2024:

– Peste 1000 de eleve participante, cel mai mare număr de până acum – Pentru prima dată echipe de eleve de gimnaziu au participat la Regional Pitch Live și și-au susținut proiectele

– Prima Echipa Internațională – eleve din România au făcut echipă cu eleve din Pakistan, Polonia și Maroc

– Cele mai mici participante de până acum, doar 9 ani

La nivel global, în această ediție au fost 31,028 de înscrieri în competiția internațională Technovation Girls din peste 50 de țări, acest an având cea mai numeroasă participare din istoria programului.

Efortul și reușitele elevelor au fost sărbătorite și premiate în cadrul evenimentului Regional Pitch Technovation Girls, în București, unde 12 echipe au avut ocazia să prezinte proiectele finale: aplicații inovatoare cu impact social real.

Cum schimbă fetele lumea în bine, cu ajutorul tehnologiei?

“Anul acesta a fost special prin complexitatea temelor alese de eleve, încă de la vârste foarte mici. Faptul că au înțeles programul, că au lucrat la ideea lor și mai apoi au putut să susțină live proiectele în fața unui public, arată cât de puternică este generația care vine din urmă, mai ales dacă i se oferă mediul potrivit să se dezvolte”, a declarat Maria Popescu, Program Manager la Adfaber.

În total, 36 de eleve din România s-au calificat în semifinalele competiției internaționale de antreprenoriat IT, Technovation Girls.

Pentru divizia Beginners (8-12 ani) s-a calificat echipa Digital Queens, formată din trei eleve din Pitești, Argeș, care a creat Waste Wizard AI, o aplicație care îmbunătățește modul în care se reciclează în școli. Deși există containere de reciclare în școli, analiza lor arată că multe deșeuri reciclabile sunt încă aruncate greșit. Aplicația lor folosește inteligența artificială pentru a clasifica deșeurile în patru categorii, facilitând și recomandând astfel reciclarea corectă.

Pentru divizia Junior (13-15 ani) s-au calificat următoarele echipe:

Echipa G-POWER, din Pitești, Argeș, a prezentat proiectul Food Lockers. Prin intermediul acestei aplicații, elevii pot dona alimente în mod anonim în dulapuri special amenajate la școală. Alți elevi pot accesa aceste resurse folosind un cod unic, garantând confidențialitatea și accesul egal la nutriție esențială pentru o zi de învățare eficientă.

Echipa Green Harmonizer din Buftea, Ilfov, a realizat Pawz, aplicația ce își propune să protejeze animalele pierdute sau fără stăpân. Aplicația Pawz ajută proprietarii să-și găsească animăluțele pierdute. Utilizatorii pot trimite alerte și primi notificări pentru animalele găsite, totul printr-o interfață prietenoasă și intuitivă.

Pentru divizia Senior (16-18 ani) s-au calificat 6 echipe:

Echipa Sugar&Spice, formată din 5 eleve din București, a creat aplicația AgriConnect ce își propune îmbunătățirea accesului la produse locale pentru persoanele din București sau din apropiere. Aplicația facilitează legătura directă între producătorii locali și cumpărători și permite vânzarea și cumpărarea ușoară a produselor proaspete, cu opțiuni de livrare sau ridicare personală. De asemenea, AgriConnect oferă producătorilor posibilitatea de a dona surplusul de produse către adăposturi și organizații caritabile locale.

Echipa STEMinistas din Sibiu prezintă AIPeacefulness, o platformă dedicată suportului pentru persoanele cu boli autoimune! În ultimii ani, bolile autoimune au crescut la nivel global, dar încă nu sunt înțelese deplin și mulți pacienți nu primesc tratamente adecvate. AIPeacefulness este concepută pentru cei care caută soluții de vindecare, printre care și dieta AIP (Autoimmune Protocol).

Echipa Byte Belles lansează AlEarth, o aplicație dedicată conștientizării amenințărilor la adresa planetei noastre. Echipa este formată din 2 eleve din București, o elevă din Pakistan, o elevă din Polonia și o elevă din Maroc. Proiectul lor, AlEarth, oferă o hartă interactivă unde utilizatorii pot vedea dezastrele naturale și urgențele climatice, având

opțiuni de a contribui la organizațiile caritabile asociate fiecărei cauze. Utilizatorii pot adăuga și monitoriza evenimente importante, care sunt verificate și afișate în aplicație.

Echipa MIA AI for Education, formată din trei fete ambițioase din București, a lansat MiaAI for Education, o aplicație destinată îmbunătățirii procesului de învățare pentru elevi. MiaAI, ce folosește Inteligența Artificială, le permite elevilor să acceseze lecții gratuit și să primească răspunsuri la întrebările lor, oferind o experiență de învățare relaxată și fără presiune. Este o resursă care ajută la clarificarea conceptelor complexe într-un mod simplu și accesibil, transformând învățarea într-un proces interactiv și distractiv.

Echipa MYBIT din Bacău a realizat TeenTalk, o aplicație dedicată educației sexuale și sprijinului pentru mamele minore. România se confruntă cu cel mai mare număr de mame minore din Europa, o problemă care ridică multe semne de întrebare despre accesul la educația sexuală. TeenTalk abordează această provocare prin furnizarea de informații esențiale despre bolile transmisibile sexual, sfaturi practice și suport moral. Prin lecții, animații și un asistent AI care răspunde la întrebări, TeenTalk pune bazele educației sexuale.

Echipa Penta Power, formată din 5 fete din București, ne-a impresionat la Regional Pitch Technovation Girls România cu un proiect inovator. NEXA, este o aplicație mobilă menită să faciliteze procesul de aplicare pentru elevii de liceu și studenții care caută programe de job shadowing și internship. Acest proiect nu doar că simplifică accesul la experiențe valoroase, ci contribuie la dezvoltarea profesională a tinerilor.

Pe lângă câștigători, alte trei echipe au primit mențiuni speciale pentru eforturile lor în cadrul competiției, iar una dintre ele a obținut și titlul de Team Creativity Award:

Echipa Umbrella – 5A Cosbuc, formată din 5 eleve din București din divizia Beginners, a creat aplicația Umbrella. Umbrella își propune să transforme stilurile de viață pentru o societate mai sănătoasă. Aplicația Umbrella introduce provocări zilnice ce promovează alimentația sănătoasă și sustenabilitatea, toate prezentate într-un format interactiv și distractiv de joc, ideal pentru copii. Inovația și pasiunea fetelor pentru tehnologie a impresionat juriul, fapt pentru care i-a fost acordat premiul special de creativitate.

La divizia Junior, echipa Smart.girls din Târgoviște, Dâmbovița, a realizat aplicația Career Compass-Navigating Your Path, care este concepută pentru a sprijini elevii în dezvoltarea lor academică și personală. Aceasta oferă o platformă virtuală unde elevii pot interacționa, primi sfaturi și explora direcții de carieră potrivite pentru ei.

Din divizia Senior, echipa Mojito din Râmnicu Vâlcea a realizat aplicația Scolio-Fix: o aplicație ce oferă ajutor persoanelor care suferă de scolioză, lordoză sau cifoză. Scolio-Fix oferă exerciții simple de fizioterapie și suport emoțional pentru cei care au nevoie de ajutor cu aceste afecțiuni. În plus, aplicația include jocuri și informații utile pentru a face tratamentul mai distractiv și interesant.

De ce este Technovation Girls un program important pentru elevele din România?

Într-o lume în continuă transformare, Technovation Girls deschide ușa către oportunități excepționale pentru fetele din România, ajutându-le să devină lideri ai viitorului și să-și exprime imaginația și creativitatea în slujba unui scop nobil. Prin implicarea în acest program, ele au posibilitatea să se dezvolte personal și să contribuie activ la rezolvarea

problemelor diverse din comunitatea lor, precum protejarea mediului, promovarea sănătății, îmbunătățirea sistemului educațional și susținerea egalității. Technovations Girls este un program global de antreprenoriat și tehnologie pentru elevele cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani, unic ca și resurse în peisajul educațional din România.

Evenimentul aduce împreună numeroși experți în tehnologie și antreprenoriat, care au de oferit sfaturi și îndrumare pentru tinerele antreprenoare. Acesta nu ar fi posibil fără partenerii proiectului precum: BCR și Endava – Sponsori Naționali, Edupedu, Kiss Fm, Revista Cariere – parteneri media și Technovation Girls, partener global.

Evenimentul a găzduit două momente în care două invitate speciale, importante pentru comunitatea Technovation Girls, au împărtășit sfaturi pentru fetele prezente.

De la BCR, Anca Luca, Startups Community Manager le-a încurajat pe fete și le-a vorbit despre cât de important este să avem femei antreprenor în România.

Iar de la Endava, Daniela Spilcă, Development Consultant, a împărtășit din experiența ei și cum este să fii femeie în lumea tehnologiei.

După etapa națională, echipele de începători, juniori și seniori, din România vor intra în etapa globală de jurizare. Pe 9 iulie vom afla echipele finaliste și câștigătoarele regionale, iar pe 17 Octombrie are loc Summit-ul Mondial Technovation Girls. 

Sprijină comunitatea fetelor care schimbă lumea cu ajutorul tehnologiei și urmărește povestea lor. Citește mai multe despre Technovation Girls România.

Despre Organizator:

ADFABER.org este organizația nonprofit care ajută elevii și profesorii din școlile de stat să își dezvolte abilitățile digitale. Organizează anual programe care contribuie la adoptarea tehnologiei în procesul educațional și contribuie la formarea elevilor în domenii IT.

Despre Technovation:

Technovation Girls oferă elevelor cu vârste între 8 și 18 ani abilitățile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare și lideri în domeniul tehnologiei. Este un program internațional gratuit, desfășurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperă cum pot dezvolta soluții reale, dobândesc noi cunoștințe și leagă noi prietenii. Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor și părinților și folosind materialele pus la dispoziție, fetele învață să dezvolte soluții tehnologice care abordează și rezolvă probleme din lumea reală.

Despre BCR:

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

Despre Endava

Endava reimaginează relația dintre oameni și tehnologie. Prin valorificarea tehnologiilor de ultimă generație, echipele agile și multidisciplinare oferă o combinație de strategii de produs și tehnologie, experiențe inteligente și inginerie de clasă mondială pentru a ajuta clienții să devină companii digitale, bazate pe experiență, sprijinindu-i în călătoria lor de la generarea de idei la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții. Endava colaborează cu clienții săi, integrându-se perfect cu echipele acestora, catalizând ideile și furnizând soluții robuste.

Endava deservește clienții în industriile de Plăți, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media și Telecom), Bunuri de consum, Retail, Logistică și Asistență medicală. Endava avea la 30 iunie 2023, 12,063 angajați în locații din Uniunea Europeană: Austria, Bulgaria, Croația, Danemarca, Germania, Irlanda, Țările de Jos,

Polonia, România, Slovenia și Suedia; Non-EU: Bosnia & Herzegovina, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Elveția și UK; America de Nord: Canada și SUA; America Latină: Argentina, Columbia, Mexic și Uruguay; Asia Pacific: Australia, Malaysia, Singapore și Vietnam; și Orientul Mijlociu: Emiratele Arabe Unite.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.