Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

32600 RON disponibili pentru proiecte in sprijinul comunitatii constantene

0

Fundatia PACT lanseaza FONDUL COMUNITAR PONTUS EUXIN – Constanta

32600 RON disponibili pentru proiecte in sprijinul comunitatii constantene

Fundația PACT lanseaza Fondul Comunitar Pontus Euxin pe care il administreaza. Fondul a fost constituit prin organizarea unei conferinte-eveniment in scopul atragerii de fonduri, sustinuta la Constanta de catre actorul Dan Puric la initiativa unui grup de constanteni, cu sprijinul Fundatiei PACT. Prin acest Fond, Fundatia PACT si-a propus sa finanteze proiecte in domenii diverse, proiecte propuse de catre organizatii neguvernamentale si de catre grupuri de initiativa din Constanta, cu o suma de maxim 6250 lei/proiect.

Obiectivul principal al fondului este de a stimula grupuri de initiativa si organizatii neguvernamentale din orasul Constanta sa dezvolte proiecte care sa contribuie la producerea unor schimbari pozitive in diferite comunitati urbane din orasul Constanta.

Fondul Comunitar Pontus Euxin Constanța, in valoare totala de 32.600 RON este administrat de catre Fundatia PACT (www.fundatiapact.ro). Fondul a fost constituit prin vanzarea de bilete in cadrul evenimentului-conferinta, sustinut de catre actorul Dan Puric la Constanta, in 20 noiembrie 2010. Evenimentul a fost organizat in scopul de a atrage fonduri pentru a sustine proiecte in beneficiul comunitatii locale și a fost realizat de catre Grupul de Initiativa pentru Fondul Comunitar Pontus Euxin – Constanta, cu sprijinul Fundatiei PACT.

In perioada 9 – 30 iunie 2011 așteptam scrisori de intentie pentru depunerea de propuneri de proiecte in beneficiul comunitații constanțene din partea organizațiilor neguvernamentale și a grupurilor de inițiativa din Constanța. Un comitet de selecție format din experti colaboratori selectati si coordonati de Fundatia PACT, cu consultarea si implicarea activa a membrilor Grupului de Initiativa pentru Fondul Comunitar Pontus Euxin, va analiza scrisorile de intentie, si – ulterior – propunerile de finantare complete (in cazul aplicantilor ale caror scrisori de intentie vor primi raspuns pozitiv) și va comunica deciziile de finanțare pana la data de 15 iulie pentru scrisorile de intentie, respectiv 28 august 2011 pentru propunerile proiecte complete.

Raspunsurile la scrisorile de intentie se vor acorda pe masura trimiterii acestora catre Fundatia PACT, astfel incat regula aplicata va fi „primul venit, primul servit”, tinand cont de criteriile de eligibilitate, gradul de fiabilitate a ideii de proiect si calitatea tehnica a propunerii.

Ghidul complet pentru finantare este disponibil pe site-ul Fundatiei PACT la www.fundatiapact.ro. Informatii suplimentare pot fi obtinute la datele de mai jos, din partea persoanelor de contact, prin email.

Initiativa acestui fond apartine unui grup de constanțeni, cu cariere profesionale in diverse domenii de activitate, familisti si parinti, care considera ca implicarea in problemele comunitatii poate crea un mediu mai bun pentru familiile si copiii comunitatii constantene, si care au decis sa se implice activ in crearea unui spirit comunitar și transformarea comunitatii constantene intr-un camin benefic pentru toți locuitorii sai, mai ales cei mai puțin favorizați.

Fundatia PACT – Parteneriat pentru Actiune Comunitara si Transformare este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti, activa in domeniile dezvoltarii comunitare si economiei sociale, care isi desfasoara activitatea in zona de sud a Romaniei. Fundatia PACT a acumulat o experienta bogata in facilitarea intemeierii si dezvoltarii de organizatii comunitare, utilizand o metodologie de instruire, facilitare, consultanta si acordare de mici finantari sub forma de granturi (finantari) nerambursabile. Fundatia PACT deruleaza propriile campanii de strangere de fonduri pentru a finanta mici proiecte sau activitati generatoare de venit (afaceri comunitare) dezvoltate si implementate de organizatiile comunitare din localitatile in care activeaza.

Incurajam grupurile de initiativa sau organizatiile neguvernamentale interesate sa aplice la acest fond, intrucat experienta dobandita de catre Fundatia PACT cu programe similare in multe alte judete din sudul tarii a demostrat ca proiecte de mica anvergura pot produce schimbari semnificative in comunitati, pornind de la urmatoarele considerente:
•    Intotdeauna exista la nivel local resurse insuficient valorificate. Puteti apela la resurse locale, cum ar fi voluntari din comunitate, sprijinul mediului de afaceri si al autoritatilor locale, alti actori direct interesati in dezvoltarea comunitatii.
•    Resursele financiare nu sunt cele mai importante in cazul proiectelor de tip dezvoltare comunitara; cu sume mici se pot obtine rezultate utile, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Resursa principala in cazul acestor proiecte o reprezinta oamenii – cu energia, dedicatia si abilitatile lor. Obiectivul principal al Fondului este de a contribui la dezvoltarea comunitatilor din orasul Constanta prin dezvoltarea voluntariatului si activismului comunitar.

Fondul Comunitar Pontus Euxin este integrat in Programul de Dezvoltare de Fundatii Comunitare in Romania (www.fundatiicomunitare.ro), initiat si coordonat la nivel national de catre Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC – www.arcromania.ro) si derulat in parteneriat cu Fundatia pentru Parteneriat (www.repf.ro) si Fundatia PACT (www.fundatiapact.ro).

Pentru mai multe informatii despre acest Fond, va rugam sa ne contactati la:

Fundatia PACT – Parteneriat pentru Actiune Comunitara si Transformare

Adresa: Strada Doctor Lister nr. 55, Et. 2, Ap. 5, Sector 5, Bucuresti

Telefon/Fax: 021 410 10 58 begin_of_the_skype_highlighting 021 410 10 58 end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting Telefon: 031 690 09 61/62

Website: www.fundatiapact.ro

Email: office@fundatiapact.ro

Despre autor

avatar

Fundația PACT lucrează direct cu oamenii care trăiesc în zonele rurale şi oraşele mici din sudul României, pentru a crea structuri ale societăţii civile de tipul organizaţiilor comunitare, pe care le sprijină pentru a fi active, eficiente şi eficace, sustenabile şi vizibile în regiunea lor. Viziunea Fundației este ca un număr cât mai mare de oameni din mediul rural și mic urban să fie activi la nivel local, să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă comunitatea în care locuiesc, să contribuie direct la dezvoltarea economică și socială proprie și a localității de care aparțin. Astfel, prin programele și proiectele derulate, Fundația PACT identifică oamenii cu inițiativă din comunitățile din sudul României și îi sprijină cu resurse și informații pentru a dezvolta proiecte relevante în comunitățile lor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.