20 de tineri de la Liceul cu Program Sportiv Suceava se alătură proiectului Rugby pentru toți 

0

 În această săptămână, Liceul cu Program Sportiv Suceava a semnat un acord de parteneriat cu  Fundația Te Aud România și Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului, pentru a se alătura  proiectului Rugby pentru toți. 

Rugby pentru toți este cel mai complex program de educație non-formală prin rugby la  momentul de față și este coordonat de organizația humoreană Te Aud România. Programul a  fost lansat în 2017, ca un mecanism anual, finanțat de către DHL Express România și Banca  Comercială Română pentru a contribui la conceptul național de impact social prin sport.  Proiectul sprijină anual 40 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani să se dezvolte la cel  mai înalt nivel, atât în terenul de rugby, cât și în afara acestuia.  

În termeni practici, colaborarea directă între Clubul Sportiv Școlar și Liceul cu Program Sportiv  Suceava a început încă de anul trecut, când sportivi legitimați la Clubul Sportiv Școlar Gura  Humorului, parte a programului Rugby pentru toți au fost transferați în cadrul Liceului cu  Program Sportiv Suceava pentru a facilita participarea în competițiile naționale de juniori la  categoria U17.  

„Prin acest parteneriat, continuăm să sprijinim jucătorii humoreni, dar și suceveni pentru a le  facilita participarea în cadrul competițiilor oficiale. Mai mult decât atât, mă bucură enorm că  Liceul cu Program Sportiv se alătura proiectului Rugby pentru toți și facilitează astfel,  dezvoltarea tinerilor jucători în afara terenului de rugby”, declară Andrei Varvaroi, directorul  Clubului Sportiv Școlar Gura Humorului.  

Începând cu anul școlar 2022/2023, Liceul cu Program Sportiv Suceava va avea peste 20 de  tineri jucători de rugby, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani care vor face parte din programul  Rugby pentru toți. Aceștia se vor bucura de toate beneficiile celorlalți tineri din program și  anume ateliere de dezvoltare personală, workshop-uri dedicate și oportunități de socializare.  Dezvoltarea pe parte de rugby va fi condusa de domnul Codrin Prorociuc și domnul Mihai Coca,  din partea LPS Suceava, în strânsă colaborare cu coordonatorul sportiv al proiectului și anume  – dl. Andrei Varvaroi. De altfel, aceștia vor desfășura și antrenamente comune.  

„Pentru noi, cei care implementăm acest proiect de impact social prin sport de cinci ani de zile,  această colaborare reprezintă un pas foarte mare înainte. Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului  a avut rezultate excepționale la rugby de-a lungul anilor și numeroase convocări la loturile  naționale. Totodată, dezvoltarea personală a tinerilor este plasată pe primul loc la nivel  individual și comunitar. Este practic o primă încercare de scalare, un an pilot care cel mai  probabil va stabili următoarele direcții în dezvoltarea programului”, declară Gabriela Popescu,  președintele Fundației Te Aud România. 

Liceul cu Program Sportiv este singurul liceu cu program sportiv din județul Suceava și acoperă  o arie largă de sporturi, cu rezultate excepționale la multe dintre acestea.  

„În calitate de liceu focusat pe sport, bineînțeles că suntem interesați și de conceptul adus în  atenție de acest parteneriat și anume dezvoltarea socială prin sport. Ne bucurăm să ne  alăturăm proiectului Rugby pentru toți – astfel putem oferi mai multe oportunități de dezvoltare  personală, socializare și schimb de experiență tinerilor noștri”, transmite domnul Ciprian Anton  – directorul Liceului cu Program Sportiv Suceava.  

Despre Te Aud România  

Fundația Te Aud România a fost înființată în decembrie 2014, cu scopul de a dezvolta și implementa  programe de educație non-formală și dezvoltare socială prin sport pentru copiii și tinerii din mediile  dezavantajate ale României. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.