Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua Mondială a Comerțului Echitabil 2013

0

Gândește global – acționează local!

“Ziua Mondială a Comerțului Echitabil 2013-World Fair Trade Day 2013”

11 mai 2013 Timișoara

 

fairtradeAsociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare în parteneriat cu Asociația APARTE, Asociația Am o idee mai Artfel,  Asociația Eco Club Timișoara, Librăriile Cărturești, Liceul de Arte Plastice și Organizația Salvați Copiii-Filiala Timiș organizează  pe data de 11 mai 2013 o serie de evenimente dedicate celebrării Zilei Mondiale a Comerțului Echitabil 2013-World Fair Trade Day 2013. Anul acesta tematica propusă de Organizația Mondială a Comerțului Echitabil- World Fair Trade Organization(WFTO) pentru aniversare poartă numele Hand in Hand for Fair Trade.

Comerțul Echitabil/ FairTrade se referă la comerțul bazat pe valori care produce beneficii sociale și economice pentru persoanele implicate în procesele de producție din țări în curs de dezvoltare. ’O treime din populația planetei trăiește cu mai puțin de un dolar pe zi. Această criză globală confirmă nevoia de a dezvolta o economie justă și sustenabilă, la nivel local și global’’ (www.wfto-europe.org).

Mișcarea pentru Fair Trade/Comerț Echitabil propune o atitudine critică față de modul în care funcționează economia convențională, în principal în emisfera sudică, cu toate consecințele pe care le implică: salariile mizere, condiţii de muncă improprii, exploatarea prin muncă a copiilor şi nu în ultimul rând ecocidul.

Inițiativa Gândește global – acționează local!– Ziua Mondială a Comerțului Echitabil 2013-World Fair Trade Day 2013”, este cuprinsă în portofoliul de proiecte inovative în domeniul economiei sociale şi solidare și este dezvoltată prin implicarea membrilor Grupului Local de Iniţiativă Timişoara în cadrul proiectului strategic Modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale.

Mai jos aveți detaliat programul detaliat al evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Comerțului Echitabil în Timișoara.

Programul zilei de 11 mai 2013- Ziua Mondială a Comerțului Echitabil 2013-World Fair Trade Day 2013

11.00-13.00

Comerțul Echitabil – o reflecție prin desen, pe strada pietonală Mărășești la nr. 14, în dreptul clubului Aethernativ. Acțiune realizată cu un grup de elevi de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara.

11.00-13.00

Degustare de cafea și ceai din Comerțul Echitabil / Fair Trade – Club  Aethernativ, str. Mărășești nr. 14.

14.00-16.00

Comerțul Echitabil și problema sărăciei globale, dezbatere publică – Ceainăria Librăriei Cărturești, str. Mercy nr. 7.

17.00-20.00

Mixed Session of Arts

Concert live unplugged: Iovan, Brenn, Mailat, Sergiu and friends (saxofon, chitară, bas și percuție)

Comerțul Echitabil – o reflecție prin desen.  Sesiune de desen interactiv. Acțiune realizată cu un grup de elevi de la Liceul de Arte Plastice. Club  Aethernativ, str. Mărășești , nr. 14.

20.00-22.00

Proiecție de filme

Fair Tales (2010), Nicola Moruzzi, Giovanni Pompili

Black Gold (2006), Marc Francis, Nick Francis, Club  Aethernativ, str. Mărășești , nr. 14.(intrarea liberă).

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.