Zeci de elevi inovatori și-au testat creativitatea și spiritul antreprenorial la „TeamUp for Change”

0

Evenimentul de tip hackathon a fost organizat de Up România în parteneriat cu Mastercard și Innovation Labs

Hackathon-ul „TeamUp for Change” a fost dedicat elevilor de gimnaziu și de liceu din București și din țară. Evenimentul s-a derulat pe durata întregii zile de sâmbătă, 18 mai, și a reunit zeci de tineri pasionați de tehnologie și inovație. Promotori ai educației, Up România, Mastercard și Innovation Labs și-au dorit să îi provoace pe tineri să se implice activ în probleme de interes global și să creeze soluții aplicabile pentru teme precum: schimbările climatice, sărăcia, inegalitatea și lipsa de apă. 

Pe parcursul zilei, cei peste 50 de elevi, împărțiți în zece echipe, au beneficiat de îndrumări valoroase din partea mentorilor, experți recunoscuți în domeniile tehnologiei și afacerilor. Mentorii le-au oferit sfaturi practice și strategii inovative, ajutându-i să își dezvolte și să își rafineze ideile, dar și să înțeleagă mai profund problemele complexe pe care le-au abordat în cadrul hackathon-ului.

„Credem cu tărie că educația este cheia pentru a dezvolta abilități esențiale în rândul tinerilor, iar evenimentele de tip hackathon reprezintă o platformă excelentă pentru a încuraja creativitatea și inovația. Tinerii învață să transforme ideile în proiecte concrete și să dezvolte abilități de business. Mai mult decât atât, își dezvoltă abilitățile de colaborare și comunicare, atât de importante în orice domeniu. Este o bucurie să sprijinim tinerii talentați și să îi ajutăm să devină liderii de mâine, capabili să găsească soluții pentru provocările globale.”, a declarat Elena Pap, Director Europa Up Group.

„Ca parte a angajamentului Mastercard de a promova inovația și colaborarea, căutăm noi oportunități de a interacționa cu următoarea generație de entuziaști ai tehnologiei. „TeamUp for Change” le-a oferit elevilor contextul de a veni cu soluții la probleme reale, dar mai mult de atât, aceștia au avut ocazia să își dezvolte creativitatea, abilitățile de muncă în echipă și antreprenoriale, totul într-o limită de timp. Sub îndrumarea mentorilor, participanții au dobândit cunoștințe valoroase și încredere în propriile lor capacități de a influența pozitiv viitorul prin tehnologie și inovație”, a declarat Elena Dincă, Head of Sales for Financial Institutions, Merchants and Government Segments, Mastercard.

Ionuț Condruz – COO UP România, Loredana Vătăvoiu – Director de Marketing UP România, Bogdan Gavriloaia – Product Owner UP România, Cătălin Marcu – Director Tehnic UP România, Gregoire Vigroux – Serial Entrepreneur & Angel Investor, Ebru Resul – Senior Software Developer  Keysight și asistent universitar Universitatea Politehnică din București, Cristian Contașel – Senior Software Developer Cegeka, Damian Monea – Data Scientist Crowdstrike, Teodor Milea – Software Engineer, Vlad Dieaconu – Computer Scientist, Alin Popa – Quantum Researcher, mentorii implicați în eveniment, le-au oferit tinerilor sfaturi care i-au ajutat să-și rafineze soluțiile și să înțeleagă mai bine problemele abordate. 

„Evenimentul ‘TeamUp for Change’ oferă tinerilor, încă de pe băncile școlii, oportunitatea de a privi dincolo de tehnologie, să se concentreze pe experiențele utilizatorilor și să găsească soluții pentru problemele reale ale oamenilor și pentru provocările societății din viitorul iminent. Prin acest hackathon, elevii sunt încurajați să construiască punți între discipline și între generații, gândindu-se întotdeauna la impactul uman al inovațiilor lor. Este un pas important în formarea viitorilor lideri ai societății noastre, care vor fi mai pregătiți să abordeze și să rezolve, în spirit de echipă și cu atenție la oameni, problemele complicate ale lumii în care trăim. „, a declarat Răzvan Rughiniș, Founder Innovation Labs

La finalul hackathon-ului, cele mai bune cinci idei au fost premiate. Juriul a evaluat prezentările tinerilor, acordând punctaje pentru creativitate, inovație și impactul potențial al soluțiilor propuse.

Clasamentul final a arătat astfel:

Locul 1: Echipa MACAD cu proiectul CuzzApp – aplicație dedicată adresării inegalităților din sistemul educațional românesc și asigurării accesului la educație de calitate pentru fiecare elev, indiferent de condiția sa socio-economică, pentru a contribui la progresul societății.

Locul 2: Echipa ONGHub cu proiectul platforma pentru ONG-uri, unde oricine poate dona și câștiga puncte pentru a revendica premii de la companiile afiliate aplicației.

Locul 3: Echipa Ekko cu proiectul eMission, soluția ludică pentru protejarea mediului. Aplicația propune misiuni simple cu impact mare pentru un stil de viață mai sănătos și sustenabil.

Locul 4: Echipa PatientCorea dezvoltat o platformă centrală de informații ale dosarului medical al fiecărui individ ce combină atât istoricul privat cât și public al pacientului.

Locul 5: Echipa AgriSensa proiectat o sondă agricolă care îmbină tehnologia modernă cu tehnicile trecutului, din dorința de a găsi o soluție la rădăcina problemei, în agricultura.

Despre Grupul Up: 

Grupul Up este un grup internațional şi solid. Prezent în peste 23 de țări, Grupul Up își adaptează expertiza la specificul local. Zi de zi este alături de 22 de milioane de persoane din întreaga lume, prin zeci de mărci de produse și servicii. 

www.up.coop 

Despre Up România

Up România face parte din Grupul Up, deservește peste 25.000 de clienți și peste 1.3 milioane de beneficiari pe Up Dejun, Up, Cadou, Up Vacanță. La aceștia se adaugă peste 1.2 milioane de beneficiari pe Up Social din 150 de proiecte sociale naționale și locale care au fost realizate în ultimii 6 ani.  Cu o prezență de peste 20 de ani în România, compania oferă diverse instrumente de motivare și soluții financiare avantajoase pentru performanța businessului companiilor, printre care se numără produse și servicii pentru salariați, platforma de beneficii flexibile Up MultiBeneficii, soluții digitale interactive de incentivare și recompensare STIM Online, servicii dedicate comercianților, precum și soluții personalizate pentru modernizarea sectorului de acțiune socială.

Up MultiBeneficii este soluția Up România dedicată companiilor, ce oferă gestionarea eficientă a beneficiilor extrasalariale puse la dispoziția angajaților. Platforma Up MultiBeneficii prezintă un pachet atractiv de beneficii și oferte speciale ce pot fi alese chiar de către angajat în funcție de nevoile sale, generând un avantaj competitiv pe piață pentru angajator, iar pentru angajat, autonomie și flexibilitate.  

Prin intermediul campaniei „Redefinim Munca”, Up România își propune să schimbe perspectiva asupra muncii, aducând schimbări semnificative în abordarea acesteia.

Up România este certificată Great Place to Work, al doilea an consecutiv în 2023.

Mai multe detalii pe www.upromania.ro.

Aplicația Up Mobil poate fi descarcată de pe App Store, Google Play sau Huawei AppGallery.

Despre Mastercard

Mastercard, www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.

Despre Innovation Labs:

Innovation Labs este un program de pre-accelerare pentru start-up-uri tehnologice din România, care sprijină tinerii antreprenori, studenții și dezvoltatorii să își transforme ideile inovatoare în afaceri viabile. Programul începe cu hackathoane organizate în mai multe orașe din țară, unde echipele își prezintă ideile și dezvoltă prototipuri într-un interval scurt de timp. Echipele selectate în urma hackathoanelor intră într-o fază de mentorat intensiv, unde primesc îndrumare de la experți în tehnologie, afaceri și marketing.

În plus, Innovation Labs oferă participanților acces la workshop-uri și sesiuni de training care acoperă aspecte esențiale pentru dezvoltarea unui start-up, precum managementul proiectelor, dezvoltarea produselor și strategiile de marketing. Programul se încheie cu un Demo Day, unde echipele își prezintă proiectele în fața unui juriu format din investitori și profesioniști din industrie, având oportunitatea de a atrage finanțare și parteneriate strategice. Prin resursele și rețeaua oferită, Innovation Labs contribuie semnificativ la creșterea și dezvoltarea ecosistemului de start-up-uri tehnologice din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.