Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ORADEA: Wienerberger sustine proiectul Habitat – „Locuinte pentru un viitor sigur”

0

 Habitat pentru Umanitate Beius a început în iulie un nou proiect în Oradea pe terenul acordat de municipalitate, teren pe care vor fi ridicate 30 de locuinte pentru familiile de tineri, pentru varstnicii fara un adapost sau pentru mamele care-si cresc singure copiii. Proiectul se numeste Locuinte pentru un viitor sigur si se deruleaza pe durata a 3 ani. Casele vor fi în sistem duplex si forplex, astfel încat 2 sau 4 familii vor împarti acelasi imobil. În prezent, sunt ridicate fundatiile si zidaria primelor locuinte, iar pana la finalul anului vor fi terminate patru locuinte. Sistemul complet de zidarie Porotherm pentru aceste locuinte, aici incluzand blocuri ceramice, planseu ceramic si buiandrugi, este donat de Wienerberger Sisteme de Caramizi, în cadrul parteneriatului de trei ani semnat în 2012.

„Misiunea Wienerberger este de a sustine dezvoltarea de locuinte de calitate la preturi accesibile, iar în cadrul parteneriatului cu Habitat pentru Umanitate, ma bucur sa spun ca reusim sa ne atingem acest obiectiv important. În ultimul an, am sustinut cu produse Porotherm un numar de sapte proiecte de mici si mari dimensiuni, toate avand ca scop asigurarea de locuinte decente pentru persoane defavorizate. Proiectul din Oradea este doar un exemplu al acestei colaborari constructive, la care ne bucuram ca am participat”, spune Domnul Corneliu Fecioru, Membru în Consiliul de Administratie, Vanzari si Marketing, Wienerberger Sisteme de Caramizi.

Locuintele vor fi construite pe terenul pus la dispozitie de Administratia Imobiliara Oradea cu voluntari romani si straini sub supravegherea specialistilor Habitat. Fiecare casa are 2 dormitoare, living, bucatarie si baie. Ca materiale se vor folosi la parter blocuri ceramice si planseu ceramic Porotherm donate în totalitate de compania Wienerberger, iar nivelul superior va fi din lemn cu pereti de tip sandwich realizati din vata minerala, polistiren, gips carton, OSB si tencuiala. Toate acestea împreuna cu ferestrele termopan ofera o termoizolatie excelenta, astfel încat locuinta va fi încalzita cu un cost extrem de scazut.

 

„În aceasta luna se împlinesc 17 ani de cand în comunitatile în care lucram ajutam familiile care locuiesc în conditii precare sa duca un trai mai bun. De-a lungul anilor am avut bucuria sa vedem ca tot mai multe companii si-au oferit sprijinul în efortul nostru de a elimina adapostirea substandard din comunitatile unde activam. Suntem bucurosi de fiecare data cand o noua companie se implica în ajutorarea familiilor care n-au un adapost decent si le multumim. Am fost extrem de încantati sa lucram cu materialele oferite de Wienerberger pentru ca stiam cat de prietenoase sunt cu voluntarii si cat de repede progresam cu lucrarile, asa încat putem asigura ajutorul nostru cat mai multor familii”, declara Emil Popa, Director Programe Habitat pentru Umanitate Beius.

 

Acest proiect va asigura locuinte simple, decente si accesibile pentru 30 de familii din Oradea care risca sa fie evacuate imediat sau asteapta termenele evacuarii. Habitat pentru Umanitate Beius va mobiliza peste 1.000 de voluntari, comunitatea, companiile locale, dar si nationale, precum si institutiile statului pentru finalizarea acestui proiect.

 

Habitat pentru Umanitate Beius are deja parteneriat cu Primaria Oradea prin Administratia Imobiliara Oradea (AIO). Asociatia a pus la dispozitie terenul si au fost cei care au propus cele peste 100 de familii din randul carora Habitat si reprezentantii AIO au facut selectia viitorilor beneficiari respectand criteriile Habitat. Fiecare familie va efectua 300 de ore de voluntariat la propria locuinta si alte 300 de ore la locuintele altor beneficiari. În acest fel se va forma o comunitate unita.

 

„Sunt foarte fericita sa vad ca dupa doar doua saptamani de munca intensa casuta noastra e ridicata! Marturisesc ca n-am crezut la început ca se poate asa ceva pentru ca stiam de cand eram mica, de la noi din sat, ca îti trebuia cel putin o vara întreaga sa ridici o casa de caramida. Însa cu materialele astea noi merge extrem de repede si de usor. Eu am lucrat zi de zi alaturi de voluntari si pot sa spun ca n-a fost asa greu pe cat mi-am imaginat. Oricum le multumesc si lor si celor care ne-au ajutat cu materialele necesare ridicarii casei la care visam de atata timp”, marturiseste Mariana Guias, beneficiara uneia din locuintele ridicate la Oradea cu materiale Wienerberger.

 

Habitat for Humanity Romania doreste sa mobilizeze comunitatea în realizarea misiunii sale. Astfel, implica atat voluntari locali, cat si din afara tarii, organizand evenimente speciale care sa atraga atentia presei asupra problemei locuirii precare. Prin urmare, în perioada urmatoare vor fi organizate evenimente, precum: “Femeile Construiesc” – în care vor fi implicate doamne si domnisoare puternice din comunitate; „Construim prin credinta” si evenimente corporatiste – în cadrul carora companiile vor participa cu propriii voluntari si cu propriile materiale de constructie.

 Caramizi Wienerberger la Oradea (1)

Despre Wienerberger

Wienerberger Sisteme de Caramizi este cel mai mare producator de blocuri ceramice din Romania. Compania detine trei unitati de productie la nivel local, acestea fiind cele mai moderne unitati de acest tip din piata. Fabricile sunt localizate în Gura Ocnitei – Dambovita, Sibiu si Triteni, Cluj. Wienerberger, cel mai mare producator global de caramizi, a intrat pe piata din Romania în anul 1998 si este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul productiei de materiale de constructii. Principalele produse sunt sistemele de zidarie din gama Porotherm si Terca. Wienerberger AG detine pozitia de lider pe piata de tigla ceramica din Europa prin brandurile Koramic si Tondach, si este numarul unu pe piata  de pavele de beton din Europa Centrala si de Est, prin brandul Semmelrock. Începand cu 2012, Wienerberger AG este unic actionar al Pipelife, unul dintre liderii mondiali în productia de sisteme de tevi de plastic.

 

Despre Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity Romania este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea precara a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 600.000 de locuinte pentru 3 milioane de persoane din 80 de tari de pe întreg globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfasurate în tara, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Arges, Bacau, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova si Suceava.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.