Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vineri si sambata, pe 14-15 martie are loc in Timisoara targul de cariera Angajatori de TOP

0

Ce trebuie sa stii inainte de a participa la un astfel de eveniment?

 DRG_8931

Peste 1350 de oportunitati de cariera, 40 de companii participante si in jur de 5000 de vizitatori sunt asteptati la cel mai mare targ de cariera din Timisoara. In perioada 14-15 martie, la Centrul Regional de Afaceri din Timisoara va avea loc editia cu numarul 4 a evenimentului Angajatori de TOP.

Pentru cele peste 1350 de pozitii deschise, vizitatorii evenimentului pot aplica cu un singur CV BarCODE. Tot ce trebuie sa faca un candidat, este sa intre in contul personal de pe www.hipo.ro, sa selecteze iconita de descarcare CV BarCODE pentru Angajatori de TOP si sa il printeze intr-un exemplar.

Angajatori de TOP reprezinta este o experienta importanta pentru cei care sunt in cautarea unui job. Un astfel de eveniment aduna intr-un singur loc un numar semnificativ de companii care au deschise oportunitati de cariera atat pentru profesionisti cat si pentru studenti si absolventi. In urma centralizarii informatiilor a reiesit faptul ca 27% dintre job-urile disponibile sunt pentru candidatii cu pana la 1 an de experienta, 61%  pentru tineri intre 1-5 ani de experienta si 13% pentru candidati cu peste 5 ani experienta.

“Compania globala de consultanta, tehnologie si outsourcing vine la targ cu un numar considerabil de job-uri pentru noul centru de Business Process Outsourcing pe care il deschide in Timisoara in aceasta primavara. Compania ofera oportunitati de cariera in Finante – Contabilitate si Resurse Umane, atat specialistilor cu cativa ani de experienta in munca, cat si studentilor si absolventilor de facultate, vorbitori de limbi straine. Echipa Accenture va asteapta la stand si la doua seminarii organizate sambata, 15 martie. Aflati mai multe detalii aici: accenture.ro/timisoara” – Echipa Accenture.

Celor care intentioneaza sa participe la Angajatori de TOP Timisoara (14-15 martie) le recomandam sa aiba in vedere cateva aspecte care ii vor ajuta sa profite la maximum de aceasta experienta. Inainte de eveniment le recomandam sa isi actualizeze CV-ul. Sfatul nostru este sa se asigure ca au mentionat in CV toate experientele relevante pentru pozitiile la care vor sa aplice. Sa viziteze site-ul www.hipo.ro pentru a afla lista companiilor participante si pozitiile deschise. Odata ce au aflat lista angajatorilor care vor fi prezenti, sa se informeze despre acestia si sa-si pregateasca cateva intrebari pe care sa le adreseze reprezentatilor, la stand.  Cateva astfel de intrebari pot fi: „Din cate etape este format procesul de selectie in cadrul companiei dvs?”,  „Care sunt asteptarile pe care le aveti de la un candidat care aplica pentru pozitia X”.

„Important este ca vizitatorii sa aiba o atitudine deschisa si sa fie real interesati de ofertele propuse  de catre angajatori. Mai mult decat atat, pentru noi conteaza ca acestia  sa puna intrebari pentru a cunoaste inca din fazele incipiente ale discutiei daca programul pe care il oferim este ceea ce isi doresc, si, foarte important, sa aiba un CV complet pe care sa il poata pune la dispozitia angajatorilor” – Andreea Florescu, Sef Departament Resurse Umane, ProCredit Bank.

La capitolul sfaturi pentru participarea din timpul evenimentului, le recomandam sa vina devreme. In acest mod vor evita aglomeratia si nu vor sta la coada pentru a discuta cu angajatorii. Sfatul nostru este sa opteze pentru o vestimentatie business casual, ca si cum ar participa la un interviu. Nu in ultimul rand le recomandam vizitatorilor sa participe la workshop-uri, deoarece in acest mod vor avea o sansa in plus de a interactiona cu angajatorii, de a-i cunoaste mai bine si de a afla mai multe detalii despre companie. In cadrul targului de cariera Angajatori de TOP Timisoara vizitatorii au ocazia sa:

  • participe la  4 conferinte si 11 workshopuri sustinute de companii precum: Movidius, Atos IT Solutions and Services, EY, Brainspotting, Infobest, Continental, Alcatel-Lucent, Accenture, Microsoft, Frontier Silicon, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara de la Magurele. Cateva dintre temele abordate in cadrul conferintelor si workshopurilor sunt: “Ce trebuie sa stii pentru o cariera de succes in industria Automotive”, “Care sunt cele mai cautate tehnologii in 2014?”, “Cum te pregatesti pentru un proces de selectie?”, “A journey into tax consultancy and external audit”, etc
  • beneficieze de consiliere in cariera cu privire la modul de prezentare a CV-ului. La standul CV Clinic vor primi gratuit feedback din partea consultantilor in resurse umane cu privire la modalitatile de redactare a CV-ului si sfaturi despre cum isi pot imbunatatit CV-ul pentru a atrage atentia angajatorilor.  

Printre companiile prezente in aceasta primavara, putem mentiona: Alcatel-Lucent, Movidius, Frontier Silicon, Atos IT Solutions and Services, Microsoft, RapidSolution Software, ProCredit Bank, Infobest, Digital Education, Continental, Valeo Lighting Injection, Lasting Software, buw, Accenture, McDonald’s Romania, Toluna, EY, Sphinx IT, ACI Worldwide, Brainspotting, Adecco, Autoliv, Yazaki Component Technology, Faist Mekatronic, National Instruments, Plexus, Business Partners.

Evenimentul din aceasta primavara Angajatori de TOP Timisoara se bucura de sustinerea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM TIMIS) si a Facultatii de Economie si Administrarea afacerilor.

Mai multe detalii despre Angajatori de TOP Timisoara pot fi accesate in sectiunea special creata pe www.hipo.ro

Accesul publicului va fi permis vineri – 14 martie, in intervalul 10:00 – 18:00 si sambata – 15 martie, in intervalul 10:00 – 17:00, la Centrul Regional de Afaceri, Timisoara.

Evenimentul din aceasta primavara Angajatori de TOP se extinde la nivel national. Dupa editia din Timisoara (14-15 martie), targul de cariera va avea loc la Iasi in perioada 21-22 martie si la Bucuresti in perioada 4-5 aprilie.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.

Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatiilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentiilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in 15 centre universitare), Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.

 

Vizual-Angajatori-de-TOP

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.