Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

VIDEO: idee de afacere in Delta: pensiunea eco, GREEN DESTINATION

0

barca

Cu siguranță vă întrebați cine suntem noi…

Ei bine, suntem cinci absolvente a Facultății de Geografie la specializarea Planificare Teritorială iar în prezent suntem masterande la aceeași facultate în cadrul programelor masterale Planificare Teritorială și Managementul Localităților Urbane și Rurale dar și Evaluarea Integrată a Stării Mediului.

Cum am ajuns să formăm o echipă ?

Dorința de a participa la un concurs și de a beneficia de cursuri online cu privire la managementul de proiect, planificarea afacerii și altele, a fost atât de mare, încât ne-am înscris în proiectul  ”Despre tine, pentru viitorul tău!”.  În 3 cuvinte acesta înseamnă competență, creativitate și lucru în echipă.

Green Destination este o idea de afacere bazată pe construirea unei pensiuni eco, pe marginea lacului Razim din satul Sarichioi, județul Tulcea.   

Prin termenul ”pensiune eco”, dorim să se înțeleagă faptul că ne referim la o construcție cu unimpact redus asupra mediului, durabilă ca funcționalitate, mai pe scurt: pasivă.

Prin construirea pensiunii, dorim să dezvoltăm turismul local, să atragem viitori investitori interesați de protecția mediului în zonă și să oferim o alternativă viabilă față de zonele turistice aglomerate cum sunt stațiunile de pe litoralul Mării Negre, precum și promovarea unui comportament eco-friendly față de zone vulnerabile cum este Delta Dunării.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.