Startup-urile din România pot obține finanțări nerambursabile între 10.000 euro și 200.000 de euro pe proiect, printr-o nouă linie de fonduri norvegiene și SEE

0

Fonduri norvegiene si SEE: Câte 10.000 – 200.000 euro pentru start-upurile din România

Start-upurile românești solicitante trebuie să depună propunerile de proiecte online AICI, la adresa Operatorului de Fonduri norvegiene în România, Innovation Norway, până la data de 14 iulie 2022, ora 14:00. 

Intensitatea sprijinului reprezintă până la 85% din totalul activităților eligibile din cadrul proiectului. Așadar, în situația în care grantul va ajunge la 85%, start-upul beneficiar va trebui să acopere din resurse proprii restul de 15% din investiție. O cerință este ca solicitantul să fie înființat de cel puțin 6 luni, dar nu mai mult de 4 ani de la data termenului limită din apel.   

 

Se poate oferi sprijin proiectelor care vor desfășura activități în cadrul întreprinderii care solicită finanțare într-una din următoarele arii inovatoare: 

1. Dezvoltarea, implementarea și investițiile în tehnologii ecologice inovatoare 

2. Dezvoltarea de produse și servicii ”verzi” 

3. Dezvoltarea și implementarea de ”procese de producție mai verzi” 

Proiecte în parteneriat 

Nu este obligatoriu, dar se vor acorda puncte in plus la evaluare start-upurilor care aplică împreună cu entități din Norvegia, Islanda sau Liechenstein. Partener eligibil poate fi orice entitate publică sau privată, comercială sau necomercială, înregistrată ca persoană juridică în Norvegia, Islanda, Liechenstein sau în România. 

Sesiune de informare  

O sesiune de informare va fi organizată în data de 28 iunie, ora 11:00. Cei interesați se pot înregistra AICI. Pentru orice nelămurire, adresa ro.innovation@innovationnorway.no este pusă la dispoziția aplicanților. 

Afaceri de succes dezvoltate cu ajutorul granturilor SEE si norvegiene: 

Promateris – producător de top specializat în ambalaje de ultimă generație, realizate din materiale regenerabile, biodegradabile și compostabile, care împreună cu BioBag, reciclează 100% din deșeurile industriale pe care le generează, devenind un leader în Europa de Sud-Est.  

Cemacon –  cel mai mare producător de blocuri ceramice cu capital românesc care alături de International Development Norway, ecologizează procesul de producție prin achiziționarea de noi tehnologii pentru industria ceramică. 

Mai multe exemple, se pot regăsi AICI. 

Programul “Dezvoltarea IMM-urilor în România” contribuie la obiectivele generale ale Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021, respectiv la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European, cât și la consolidarea relațiilor de cooperare dintre Statele Donatoare și Statele Beneficiare ale Granturilor SEE si Norvegiene. Obiectivul Programului este creșterea valorii adăugate și dezvoltarea durabilă în sectorul românesc de afaceri. Programul caută să stimuleze și să implementeze o cooperare de afaceri pe termen lung între Islanda, Liechtenstein și Norvegia și România, pe baza dezvoltării și inovării în afaceri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.