Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Start profesional pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale

0

COMUNICAT DE PRESA, 13 ianuarie, 2010 Timisoara

START PROFESIONAL pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale

Fundatia „Pentru Voi” a demarat la finele anului trecut un nou proiect, avand ca scop cresterea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati intelectuale, prin pregatirea lor pentru munca si responsabilizarea sociala a membrilor comunitatii. Proiectul va fi implementat pe parcursul unui an de zile si este finantat de Fundatia United Way Romania.

„Angajarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale este intotdeauna o provocare, devenind si mai dificila in conditii de criza economica. Grupurile defavorizate sunt cele mai afectate de criza, fiind in pericol de saracie si excluziune sociala. Pentru a raspunde acestei provocari, sporite in acest an, am initiat acest proiect, care isi propune dezvoltarea unui program de practica / ucenicie pentru persoanele cu dizabilitati, in cadrul unor companii partenere.” a declarat Laila Onu , director general executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Grupul tinta al proiectului este constituit din 65 de adulti cu dizabilitati intelectuale inclusi in serviciile Fundatiei „Pentru Voi” din Timisoara.

Obiectivele proiectului sunt:
1. Pregatirea pentru munca a 30 de adulti cu dizabilitati intelectuale, prin consiliere, orientare profesionala si practica desfasurata la cel putin 4 firme de pe piata libera a muncii;
1. Dezvoltarea de noi parteneriate intre firme si Unitatea Protejata „Pentru Voi”, care sa permita angajarea a 5 noi beneficiari in Unitatea Protejata si a minim 5 beneficiari pe piata libera a muncii, pana la finalizarea proiectului;

Prin acest proiect se vor organiza intalniri cu cat mai multe firme pentru a promova si urmatorul pas – angajarea persoanelor cu dizabilitati intelectuale, atat pe piata libera a muncii cat si in Unitatea Protejata “Pentru Voi”.

Cateva din cele mai importante rezultate: cel putin 15 firme contactate in vederea stabilirii de parteneriate si implicarii in acest proiect; cel putin 5 parteneriate semnate in acest sens; cel putin 30 adulti cu dizabilitati intelectuale pregatiti pentru munca prin practica desfasurata timp de 6 saptamani la diferite firme; cel putin 10 contracte noi de munca persoane cu dizabilitati intelectuale.

United Way Romania este o fundatie romaneasca, afiliata la United Way Worldwide.
United Way este un donator prin excelenta local, care sprijina organizatiile neguvernamentale sa ofere servicii de calitate catre cele mai vulnerabile si dezavantajate grupuri din comunitate. Fondurile United Way provin din sponsorizari de la companii, din donatii salariale ale angajatilor acelor companii si din alte contributii. Biroul Local Timisoara implineste in aceasta luna, 1 an de functionare.

Fundatia „Pentru Voi” are ca scop cresterea calitatii vietii adultilor cu dizabilitati de dezvoltare si familiilor lor. Este singura din Romania care ofera o paleta complexa de servicii comunitare pentru cei 175 beneficiari ai sai: 5 locuinte protejate, 2 centre de zi, un centru respiro, serviciu de angajarea asistata pentru 100 beneficiari, unitatea protejata in care lucreaza 46 persoane cu dizabilitati intelectuale.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la 0256228062, pentruvoi@pentruvoi .ro. Persoana de contact: Elisabeta Varga.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.