Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

SDD a împușcat două premii întâi la Gala Societății Civile[1]

0

SDD a împușcat două premii întâi la Gala Societății Civile[1]

În cadrul celei de-a unsprezecea ediţii a Galei Societăţii Civile, care a avut loc în data de 3 iunie, la Opera Naţională Bucureşti, Asociația Salvați Dunărea și Delta a câștigat două trofee pentru proiectul “La vânătoare de vănători în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării”. Festivitatea de premiere s-a desfăşurat sub sloganul campaniei: “Şi binele poate fi senzaţional.”,  iar echipa Salvați Delta a fost aplaudată la scenă deschisă pentru cel mai bun proiect de mediu și cea mai eficientă campanie de mediu din România.

Echipa premiată la ediția a XI a a Galei Societății Civile este alcătuită din Elena Barbu, Claudiu Pană, Gabriel Popa, Loredana Pană, Cosmina Dinu, Ramona Duță, Laura Zaharia, Mihaela Marin, Costel Popa, Andreea Oprescu, Florentina Enache, Andrei Pop, Dragoș Duță, Dan Bărbulescu și Liviu Mihaiu.

Faptele

Campania,“La vânătoare de vânători în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării”, a demarat în anul 2011 o dată cu inițierea în Parlamentul României a unui act legislativ care prevede introducerea vânătorii în Delta Dunării. La presiunile Asociației Salvați Dunărea și Delta, cu sprijinul Coaliției pentru Mediu din România, actul a fost retrimis în comisiile de specialitate pentru noi formulări care iau în considerare necesitatea îngrădirii vânătorii, activitate cu un impact deosebit de negativ în Delta Dunării.

Campania premiată seara trecută a reușit să adune sprijinul principalilor factori interesați: Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Ministerul Mediului, membrii ai Parlamentului, mass – media, organizații neguvernamentale de protecția mediului.

În această perioadă au loc discuții detaliate între Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării și Asociația Salvați Dunărea și Delta în vederea găsirii celor mai bune soluții pentru controlul riguros al acestei activități în Delta Dunării. Suntem convinși că interzicerea vânătorii în Delta Dunării este un semnal favorabil dat unui management corespunzător care ia în calcul buna conservare a speciilor și habitatelor alături de bunăstarea localnicilor.

 

„Nu a fost ușor să învingi două voturi majoritare ale Parlamentului, în două legislaturi diferite…într-una „l-am folosit” pe Președintele jucător ca să ne atingem scopul( a respins-o de la promulgare în 2012), în a doua „l-am folosit” pe premier ca să anulam votul a 170 de parlamentari dornici să vâneze într-o Rezervație de patrimoniu mondial( am reușit să obținem cota ZERO, deși legea a fost modificată înspre a se vâna  în 2013). Lupta cu cei peste 100 de vânători din Parlamentul României continuă chiar în saptămânile acestea în Comisia de Mediu și Administrație..

Bunăoară, merităm din plin aceste premii  și cred că singura formă de lobby legală și morală este cea pentru o cauză, nu cea cu chitanțier..”, a declarat Liviu Mihaiu, Președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta.

Echipa Salvati Delta

Despre Asociația Salvați Dunărea și Delta

Asociația Salvați Dunărea și Delta este o organizaţie neguvernamentală de protecția mediului, care s-a impus în cei opt ani de activitate prin acțiuni susținute de advocacy pe probleme ecologice şi a demonstrat prin rezultate concrete că poate oferi soluții pentru marile provocări cu care se confruntă Delta Dunării. De asemenea, asociaţia are o activitate susținută și în domenii conexe protecției mediului, deținând în portofoliu proiecte care vizează dezvoltarea durabilă, dezvoltarea comunitară locală, managementul deșeurilor, economia socială și dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare și conștientizare cu privire la protejarea mediului, antreprenoriat social etc.

(www.salvatidelta.ro)[1] Salutăm și minunatul premiu al colegilor noștri de la Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, luat pentru campania „MHC= Energie verde, râuri beton”  -derulată  împotriva construcției de microhidrocentrale în ariile protejate din Munții Făgăraș.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.