Revitalizarea Govorei, o stațiune balneară istorică aflată în declin – ghidul bunelor practici în arhitectură disponibil în cea mai nouă campanie pe consolid8

0

consolid8, platforma românească de crowdfunding bazată pe recompense pentru proiectele întreprinse de antreprenorii sociali și cei din industriile creative, găzduiește pentru comunitatea Studiogovora o campanie cu obiectivul strângerii de fonduri pentru conștientizarea comunității locale și capacitarea ei pentru reabilitarea patrimoniului și revitalizarea acestei stațiuni balneare cu renume european.

Din 2019, echipa Studiogovora s-a implicat în cartarea, reabilitarea și motivarea actorilor locali în implicarea pentru păstrarea clădirilor din patrimoniul Băilor Govora. Ghidul de bune practici în arhitectură, care este promovat acum, reprezintă un pas semnificativ în această călătorie de cinci ani. Această carte de referință este acum disponibilă în format fizic și digital pentru publicul larg, fiind redactată într-un limbaj accesibil, pentru a răspunde nevoilor ample de renovare sau modificare a imobilelor vechi și noi din stațiune, pentru păstrarea specificului local.

Ghidul reflectă eforturile și angajamentul continuu ale echipei Studiogovora în cercetarea istoriei și morfologiei urbane, depășind simpla inventariere și îndreptându-se către identificarea oportunităților pentru revitalizarea și sporirea atractivității spațiului urban. Prin intermediul analizei detaliate a caracteristicilor clădirilor specifice zonei, a ansamblului istoric balnear și a spațiului public, ghidul oferă informații esențiale pentru oricine este interesat să contribuie la conservarea și restaurarea patrimoniului Băilor Govora.

Această carte servește nu doar ca un instrument valoros pentru intervenții constructive de calitate, ci și ca un ghid practic, cuprinzând reguli și recomandări care pun accent pe valorile și identitatea deja existente în stațiune. Abordarea sa inclusivă și accesibilă se traduce într-un ghid care      este util nu doar pentru profesioniștii specializați, ci și pentru oricine dorește să se implice în procesul de conservare și revitalizare a clădirilor istorice sau intenționează realizarea unei construcții noi.

Ghidul bunelor practici în arhitectură a obținut o parte din finanțare în cadrul concursului inițiat de Ordinul Arhitecților din România prin Timbrul de Arhitectură, ce acoperă drepturile de autor și grafica. Iar pentru tipărirea a 250 de exemplare, Studiogovora a inițiat o campanie de crowdfunding pe consolid8.ro

„Istoria și morfologia urbană reprezintă călăuzitori esențiali în demersul nostru de conservare și revitalizare a patrimoniului Băilor Govora. Ghidul de bune practici în arhitectură este expresia a cinci ani de muncă susținută, iar în paginile sale ne propunem să nu doar conservăm clădirile, ci să le redăm vitalitatea și să le conectăm la oamenii și la comunitatea locală. Este un pas important în direcția menținerii identității și a valorilor autentice ale stațiunii noastre balneare istorice” spune Radu Tîrcă, arhitect și președinte al asociației Studiogovora.

Cei care vor să se implice în această campanie pot alege dintr-o serie de recompense ce cuprind un pachet digital cu Ghidul de bune practici în arhitectură, ilustrate și un poster vintage, Ghidul în format fizic, precum și tururi ghidate, vederi și afișe din stațiune.      

Mai multe detalii aici

Despre Consolid8

consolid8 este platforma de crowdfunding lansată cu expertiza echipei fonduri-structurale.ro, pentru antreprenorii sociali și cei din industriile creative, o inițiativă a echipei fonduri-structurale.ro. Pentru mai multe informații, vizitați-ne online la www.consolid8.ro sau urmăriți-ne pe: https://www.facebook.com/consolid8.ro. Platforma își propune să continue cu rolul important pe care il are în dezvoltarea mecanismului de crowdfunding în România, atât ca instrument de dezvoltare a afacerilor, cât și ca instrument de implicare a comunităților în susținerea inițiativelor locale. Cei care îşi doresc să contribuie la dezvoltarea proiectelor promovate pe platforma consolid8, pot alege o recompensă din lista specifică pentru fiecare campanie în schimbul unei sume de bani prestabilite. 

Persoanele care vor să își înscrie ideea de afacere pe platformă sau cei care vor să susțină proiectele în derulare o pot face urmând pașii disponibili pe site-ul www.consolid8.ro

Studiogovora reprezintă o echipă interdisciplinară dedicată explorării și conservării patrimoniului cultural al stațiunii Băile Govora. Păstrând un cartier balnear original cu o puternică identitate specifică și numeroase clădiri istorice relevante, Govora este obiectul principal al atenției acestui colectiv. Fondată în 2019, echipa și-a propus să documenteze moștenirea culturală a stațiunii și să elaboreze proiecte pentru revitalizarea acesteia. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.