Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Recycling Rocks la Arad!

0

 

Sâmbătă, 16 noiembrie,”Recycling Rocks!”, ajunge la Arad pentru a sărbători prima actiune de colectare a deşeurilor electrice si electronice organizată de Primăria Municipiului împreună cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Proiectul ”Recycling Rocks!” s-a născut pentru că reciclarea nu mai este doar o temă de discuție la modă. Este vorba de respect și apreciere pentru valori, pentru repere solide, pentru mediul în care trăim zi de zi și în care trebuie să trăim frumos.

„Asociația RoRec se implică în viața comunităților care doresc cu adevărat să își protejeze valorile. Pentru noi, mediul este o valoare. Așadar, avem misiunea de a îl proteja”, a declarat Andreea Idriceanu, manager de comunicare al Asociatiei RoRec.”Colectarea selectivă va trebui să devină o obișnuință pentru noi, din respect pentru comunitatea în care trăim, dincolo de legislația europeană care impune această practică”.

„Recycling Rocks!” este un proiect creat împreună cu trupele Cargo si Domino şi care doreşte să promoveze prin vocile unor artişti iubiţi de public un mesaj ecologic, într-o manieră incintantă şi modernă. Membrii trupelor Cargo și Domino au înțeles importanța colectării selective a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) și au decis să se alăture Asociației RoRec în acest proiect.  „Muzica este un limbaj universal prin care încercăm să implicăm iubitorii de rock și pe toți cei care înțeleg și iubesc muzica, dar și mediul înconjurător”, a declarat Adrian Bărar.

Pe 16 noiembrie 2013, „Recycling Rocks!” la Arad, pe platoul din fața primăriei, începând cu ora 19.30. Spectacolul va debuta cu tombola pentru participanții la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice din 9 noiembrie. Apoi vor urca pe scenă sibienii de la Domino, iar seara va fi închisă de Cargo, într-un show de neuitat.

Membii trupei Domino împărtăşesc împreună tainele rockului, presărat cu influenţele muzicii populare. „Nu ne putem încadra creaţiile într-un anumit gen, portofoliul nostru trece de la folclor la hard rock. Folclorul e muzica cea mai importantă pentru noi, românii, iar trupa noastră doreşte să îl recicleze, să îl readucă la viaţă şi să îl facă mai fresh. Vrem să atragem atenţia mai ales generaţiei tinerilor, de aceea îl împachetăm mai electric”, declară Romulus Cipariu, Sebastian Marcovici si Valentin Oancea, cei trei rockeri ce au decis să se implice în acest proiect de informare şi conştientizare a populaţiei privind importanţa protejării mediului.

Dacă la primul concert ”Recycling Rocks!” de la Sibiu, băieții de la Domino au cântat acasă, pentru sibienii lor, declarându-se ambasadori ai Asociației RoRec, iată că a venit rândul ca și Cargo să ajungă acasă. Doi dintre membrii trupei, Adrian Igrișan și Octavian Pilan, sunt arădeni, iar la concertul de pe 16 noiembrie, Baciul și Tavi vor cânta pentru ”ai lor”.

”Arădeni, vă așteptăm sâmbătă, 16 noiembrie, pe Platoul Primăriei unde vom cânta împreună cântecele voastre preferate, dar și noile compoziții lansate în acest an: NU Mă LăSA Să-MI FIE DOR și A 5A DIMENSIUNE. Vino la Recycling Rocks!”, au declarat membrii Cargo.

recycle rock arad

Invităm așadar arădenii la „Recycling Rocks!”, un proiect de informare şi conştientizare a populaţiei privind importanţa protejării mediului, prin intermediul muzicii oferite de Cargo și Domino.

Fanii celor două trupe pot afla mai multe despre implicarea lor in proiectul „Recycling Rocks!” pe CARGO: www.facebook.com/cargorock şi DOMINO: www.facebook.com/DOMINO.SIBIU

Detalii despre Recycling Rocks: facebook.com/events/1478397572384416/?fref=ts

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.