Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Publicare cerere de propuneri pentru granturi pentru mass-media – proiecte de comunicare a Conferinței privind viitorul Europei

0

Direcţia Generală Comunicare din cadrul Parlamentului European (DG COMM) anunță publicarea unei cereri de propuneri pentru granturi (subvenții) pentru mass-media, având ca obiectiv principal creșterea gradului de informare a cetățenilor cu privire la Conferința privind viitorul Europei, precum și promovarea participării cetățenilor la dezbaterile propuse prin intermediul platformei online a Conferinței privind viitorul Europei.

Parlamentul European va co-finanța (maximum 70% din costurile eligibile) activități multimedia desfășurate de agenții de presă și de platforme media digitale (incluzând organizații media care activează doar ca platforme digitale și organizații media care, pe lângă activitățile media digitale, operează și în mediul non-digital). Proiectele finanțate trebuie să asigure furnizarea de informații periodice, fiabile și pluraliste despre Conferința privind viitorul Europei, încurajarea participării cetățenilor la platforma online a Conferinței privind viitorul Europei și deschiderea dezbaterii privind viitorul Europei către cititorii și urmăritorii platformei mass-media. Acțiunile multimedia trebuie să pună accent pe informarea și implicarea tinerilor europeni.

Depunerea dosarelor complete de către solicitanții de granturi trebuie făcută până pe 1 septembrie 2021, ora 17:00 (18:00 ora României), în format electronic, prin intermediul sistemului Funding & Tenders Portal Electronic Submission System. Documentația completă și toate informațiile privind modalitatea de înscriere a proiectelor se găsesc aici.

Proiectele trebuie să înceapă la 1 noiembrie 2021, după primirea rezultatelor evaluării și să dureze până la anunțarea concluziilor finale ale Conferinței privind viitorul Europei. Data limită de finalizare a proiectelor este 30 iunie 2022.

Bugetul total disponibil este de aproximativ 1,8 milioane Euro, iar contribuțiile solicitate sunt așteptate să se încadreze între 30.000 și 100.000 Euro. Audiența și capacitatea de a genera implicarea susținută și participarea cetățenilor în dezbaterile din cadrul platformei Conferinței pentru viitorul Europei vor fi criterii principale pentru evaluarea organizațiilor media care solicită co-finanțare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.