Peste 63 de milioane de lei investitii urbanistice in Oradea

0

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al Municipiului Oradea, un pachet de nouă proiecte în domeniul serviciilor turistice şi sociale, a fost declarat admis în prima etapă de evaluare pentru o finanţare de peste 63 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional, potrivit eurourbanism.ro

Investitiile presupun reabilitarea şi refuncţionalizarea Corpurilor B, C, D şi E din Cetatea Oradea, reabilitarea Complexului cultural religios ‘Biserica cu Lună’, a Catedralei greco-catolice ‘Sfântul Nicolae’, a Pasajului Vulturul Negru. Investitii in reabilitarea unor centre de îngrijire copii, vârstnici sau persoane cu dizabilităţi.

Potrivit biroului de presă al Primăriei Oradea, documentul strategic, ce sintetizează în peste 250 pagini strategia de dezvoltare a polului de dezvoltare urbană, a fost evaluat şi admis, pe 16 iunie, în conformitate cu Ghidul solicitantului, şi al oportunităţii pentru dezvoltarea municipiului Oradea, respectiv al Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest.

PIDU cuprinde şi un proiect-pilot de dezvoltare a unei reţele policentrice de turism cultural – religios numit ‘Locus festi sacri varadini’.

via eurourbanism.ro

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează