Peste 60.000 lei premii pentru studenți în competiția gamificată PRIDE_U/VRunners

0

Gamificarea – instrument de învățare practică în cadrul proiectului PRIDE_UPOCU/626/6/13/133138

  • La 7 (șapte) luni de la lansare, în competiția gamificată VRunners din cadrul proiectului PRIDE_U, s-au înscris 153 studenți din grupul-țintă
  • Principala motivație a studenților pentru a se înscrie în competiția gamificată VRunners din cadrul proiectului PRIDE-U o reprezintă posibilitatea de a câștiga premii și de a-și găsi mai repede un loc de muncă pe măsura pregătirii și personalității lor
  • Peste 60.000 lei s-au acordat ca premii din momentul lansării competiției și până în prezent

București, 19 mai 2022. Gamificarea este o metodă bună de învățare, inovatoare și eficientă pentru studenții care vor să performeze. Competiția gamificată VRunners dezvoltată în cadrul proiectului PRIDE_U permite studenților înscriși să creeze legături între cele învățate (teorie) și lumea reală a business-ului (practică).

Procesului de învățare i se conferă astfel o calitate mult mai mare, deoarece studenții acționează motivați, cei mai activi și buni fiind recompensați cu premii lunare de 13.000 lei.

Acordăm lunar câte 2 premii I în valoare de 3000 lei fiecare, 2 x premiu II în valoare de 2000 lei fiecare și 2 x premiu III în valoare de 1500 lei fiecare.

Din momentul lansării competiției și până în prezent s-au acordat premii în valoare de peste 60.000 lei.

Provocările din competiția gamificată sunt instrumente eficiente pentru aprofundare și rezolvare a diverselor situații ajutând la construirea și dezvoltarea unor abilități constructive și la stimularea și menținerea entuziasmului studenților de a învăța. Le dăm astfel șansa de a explora

anumite cazuri concrete, de a înțelege cum ar putea să aplice ce au învățat având puterea de a utiliza aceste experiențe în plan profesional dar și personal.

VRunners este un alternate reality game, care are la bază sarcini practice, studenții din grupul țintă trebuind să rezolve, într-un timp determinat, diverse ”provocări”. Rezolvarea fiecărei provocări este aprobată/respinsă de către experții de gaming & learning și de către reprezentanții mediului de business, iar pentru fiecare provocare îndeplinită fiecare student primește un anumit număr de calorii. Provocările acoperă un spectru foarte larg din punctul de vedere al competențelor validate și sunt bazate pe realitatea cu care cursanții se ”confruntă”: tematica și bibliografia pentru examene, participări la workshop-uri și vizite tematice, calitatea de angajat într-o companie, relatările prietenilor, articolele de specialitate din ziare, experiențele personale etc., care i-ar putea ajuta să se dezvolte atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

Implicăm în crearea provocărilor din competiția VRunners – traineri și manageri din companii renumite, care să supună atenției studenților situații concrete spre rezolvare. Am creat parteneriate cu peste 50 de organizații din mediul de business, ai căror reprezentani au sprijinit echipa de proiect în organizarea unor workshopuri, stagii de practică, concursuri, studii de caz.

În cele 7 luni de când a fost lansată competiția gamificată VRunners, au fost rezolvate 1931 provocări de către cei 153 studenți înscriși.

De-a lungul carierei mele în cadrul învățământului universitar am avut ocazia să observ în detaliu necesitățile, dorințele, cât și aspirațiile studenților mei. Mi-am propus să țin pasul cu trendul actual în care educația să nu mai fie un proces rigid, ci o expresie firească a dorinței de cât mai multă cunoaștere. Împreună cu echipa de proiect ne dorim să oferim în continuare o experiență digitală de învățare, cât mai interactivă, concretă și distractivă pentru studenții din grupul-țintă”, declară Conf. univ. dr. Cristian MARINAȘ – Manager proiect PRIDE-U.

Detalii despre competiția gamificată VRunners dezvoltată în cadrul PRIDE-U –”Practică inteligent dezvoltarea ta!” – puteți găsi pe site-ul proiectului www.pride.ase.ro.

***

Despre proiectul PRIDE-U ”Practică inteligent dezvoltarea ta!”

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE din București derulează în perioada 22 septembrie 2020 – 21 septembrie 2022, proiectul Practică inteligent dezvoltarea ta–PRIDE – U / POCU/626/6/13/133138, proiect co-finanțat prin Programul Operațional Capitalul Uman, 2014-2020; Axa prioritară 6 – Educație și competențe. Obiectivul general al proiectului îl constituie facilitarea tranziţiei studenţilor de la şcoală la viaţa activă prin furnizarea unui pachet integrat de servicii de orientare şi consiliere în carieră, coaching,

învăţare practică şi organizarea unor stagii de practică la potenţiali angajatori, în vederea dobândirii de competenţe şi a învăţării pe tot parcursul vieții.

Grupul ţintă al proiectului este format din 321 de studenţi ai Academiei de Studii Economice din București, de la ciclul licenţă şi de la ciclul master, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Sud – Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest și Centru.

Despre Academia de Studii Economice

Academia de Studii Economice din București este liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de ranking-urile de prestigiu. Este cotată cea mai bună universitate din România în domeniul Economie și Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2021 având cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii, 85% dintre absolvenți își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, în domeniul studiat.

Academia de Studii Economice din București ocupă locul I în România, conform prestigiosului clasament Times Higher Education World University Ranking 2021.

Cu o tradiție de peste 109 ani, Academia de Studii Economice din București este o universitate modernă care se adaptează constant la cerințele economiei de piață, în strânsă legătură cu cerințele mediului de afaceri. ASE este într-o dinamică permanentă, oferind mereu noi oportunități studenților săi.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.