Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 50.000 EUR investiţi de Arval în proiecte sociale ale Hope and Homes for Children România

1

Trei proiecte importante în beneficiul a peste 200 de copiii şi tineri dezavantajaţi vor fi co-finanţate de către Arval în 2013/2014. Un Centru de Zi, un număr important de intervenţii de prevenire a separării copilului de familie şi un proiect de reintegrare socială vor fi posibile pentru fundaţia HHC România datorită acestei susţineri financiare deosebite.

În noiembrie 2013, Arval România şi fundaţia HHC România au semnat un acord de parteneriat CSR prin care compania va contribui la înfiinţarea unui Centru de Zi în judeţul Maramureş, pentru cca. 100 de copiii, dar va ajuta şi la eliminarea pericolului separării copiilor de părinţii lor în câteva zeci de familii dezavantajate din 3 judeţe ale ţării. În plus, compania va sprijini şi programul de inserţie socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie al statului şi care au nevoie de susţinere în educaţie, dezvoltare personală şi formare profesională pentru a putea duce o viaţă autonomă.

Pentru cele două organizaţii este prima colaborare în domeniul social şi se integrează în campania „Un Zâmbet în Plus” desfăşurată de Hope and Homes for Children România în perioada noiembrie – decembrie 2013. Arval devine astfel unul din principalii susţinători ai fundaţiei şi unul din donatorii ei cei mai importanţi în România. Campania de generare de resurse pentru proiectele din 2014 ale HHC România se adresează în special companiilor pe care le încurajează să folosească facilitatea de direcţionare gratuită a 20% din impozitul pe profit către o cauză socială, respectiv proiectele HHC.

Informaţii detaliate despre campanie şi partenerii fundaţiei pot fi găsite la adresa: http://ajut.hhc.ro

Dintre proiectele finanţate de Arval, cel mai vizibil este cel destinat copiilor ce vor beneficia de Centrul de Zi din Vişeu de Sus, un obiectiv pe care fundaţia HHC îl doreşte finalizat în prima jumătate a anului viitor. Centrul va funcţiona pentru un număr de cca. 100 de copii proveniţi din familii extrem de vulnerabile din comunitate, şi va fi axat pe îngrijire, pe suportul educaţional, social şi emoţional, dar şi pe consilierea părinţilor şi pe îmbunătăţirea mediului familial. Clădirea, care trebuie renovată şi utilată, este pusă la dispoziţie de către consiliul local Vişeu.

„Susţinerea Arval este una extrem de valoroasă, nu doar prin valoarea financiară relevantă, ci mai ales pentru că ajută la rezolvarea unor situaţii acute pentru aproape 200 de copii şi tineri, de multe ori cu nevoi speciale, pe care altfel nu i-am fi putut susţine. Faptul că parteneriem atât de frumos pe aceste linii de programe înseamnă că fundaţia HHC România va putea continua să aibă un impact social coerent şi major în vieţile a zeci de familii dezavantajate”, spune Emil Olteanu, director dezvoltare HHC.

“Acţiunile de CSR sunt parte integrantă a business-ului Arval de foarte multă vreme şi ne mândrim cu acest lucru. Ne face o deosebită plăcere să susţinem proiectele HHC pentru că avem certitudinea că fondurile vor ajuta foarte mulţi copii în dificultate.” Christian BUSCH – Director General Arval

Proiectele susţinute prin acest parteneriat se vor implementa în 3 judeţe din România şi vor fi finalizate în a doua jumătate a lui 2014.

succesul tau schimba vieti

Despre Arval

Fondată în 1989 şi deţinută în totalitate de către BNP Paribas, compania Arval este specializată în leasing operaţional cu servicii incluse. Arval oferă clienţilor săi profesionişti, companii mici şi corporaţii internaţionale – soluţii customizate care optimizează mobilitatea angajaţilor lor şi externalizează riscurile asociate managementului parcurilor auto.

Expertiza şi calitatea serviciilor, care sunt de altfel fundamentul promisiunii Arval către clienţi, sunt livrate în 25 de ţări prin intermediul a peste 4000 de angajaţi Arval, şi în alte 14 ţări prin intermediul unei reţele de parteneri.

Cu 700.000 de vehicule în regim de leasing operaţional la sfârşitul anului 2012, Arval este parte a BNP Paribas Group, liderul european al serviciilor bancare şi unul dintre cele mai solide grupuri bancare la nivel internaţional, şi face parte integrantă din Retail Banking.

Pentru alte informaţii despre companie, va rugăm să vizitaţi site-ul www.arval.ro

Fundaţia Hope and Homes for Children România (HHC) activează în România din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC, copiii trec de la îngrijirea în instituţii mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC şi a partenerilor săi, aproape 5.000 de copii au fost scoşi din instituţii; 12.345 de copii salvaţi de la abandon; 446 de tineri sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 890 de copii primiţi în regim de urgenţă şi peste 5.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. HHC activează de asemenea în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor unde riscul de separare a copiilor de familiile lor este ridicat. Obiectivul HHC este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea de tip vechi din România.

Mai multe informaţii despre proiect sunt disponibile pe site-ul Fundaţiei Hopes and Homes for Children România – www.hhc.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: diskonterade Hockey Toppar deal

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.