Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ORADEA, PROIECT: robot care va inventaria marfa din supermarketuri și hipermarketuri

0

ROBOȚII VOR ÎNLOCUI EFORTUL UMAN DIN SUPERMARKETURI?

Compania Wigtron Oradea a ințiat un proiect de realizare a unui robot care va inventaria marfa din supermarketuri și hipermarketuri.

Care sunt avantajele folosirii robotului de inventariere? În primul rând, inventariază marfa din magazine cu exactitate și precizie, aranjează în ordinea corespunzătoare marfa pe rafturi, corectează stocul scriptic în raport cu stocul faptic, poate elabora erori de plasare a mărfii, reduce considerabil costurile de personal. Viteza de prelucrare a informațiilor privind stocurile faptice ale articolelor inventariate, permite departamentului comenzi să facă o aprovizionare rapidă și fără pierderi de vânzare. Inventarierile rapide și repetate vor descuraja scoaterea mărfii din magazine fără a fi scanate la casele de marcat.

Robotul nu are nevoie de asistență umană, odată programat este complet independent.

Apreciem că economiile care se vor realiza prin utilizarea robotului de inventariere vor amortiza investiția inițială în mai puțin de 1 an.

Clienții potențiali sunt rețelele mari: Kaufland, Lidl, Profi, Carrefour, Mega Image, Aldi, Tesco etc.

1

Wigtron Oradea este proprietatea doctorului inginer Dorin Hirțe, cunoscut până în prezent ca și coinventator al exoscheletului robotizat care va ajuta persoanele cu dezabilități să se deplaseze. Alte proiecte dezvoltate de companie sunt : cranii care vorbesc, animale mecatronice amplasate in Disneyland, Legoland și alte mari parcuri de distracții din străinătate cum ar fi în America, Canada, India, Germania, Polonia și multe alte asamblări robotizate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.