NGI Forum 2023, un eveniment flagship al Comisiei Europene despre Internetul viitorului în UE

0

Next Generation Internet anunță NGI Forum 2023, un eveniment flagship al Comisiei Europene care va dezbate aspecte cheie despre Internetul viitorului.

NGI Forum 2023 este un eveniment hibrid care va avea loc pe 15-16 noiembrie în Bruxelles, și care va reuni inovatori, factori de decizie, cercetători, lideri din industrie și utilizatori deopotrivă.

Mai multă putere în mâna utilizatorilor, transformarea Internetului

NGI Forum 2023 este conceput ca un hub dinamic pentru vizionari, factori de decizie politică și dezvoltatori de tehnologii pentru a se poziționa în prima linie a transformării digitale a Europei. Forumul pune accentul pe conceptul de Digital Commons, crucial pentru Europa, care încurajează accesul echitabil la informații, alimentează inovația și susține suveranitatea digitală. Inițiativa NGI finanțează din 2019 proiecte concrete, în mare parte open source, care contribuie la transformarea internetului cu focus pe nevoile oamenilor, și este una dintre inițiativele europene cheie în domeniul Digital Commons.

Într-o agendă cu multiple fațete care acoperă evoluțiile politicilor europene, tendințele de inovare și activitățile NGI, Forumul NGI 2023 explorează o gamă variată de subiecte, de la potențialul bunurilor digitale comune de a sprijini tranziția către internetul viitorului, până la subiecte precum identitatea digitală, internetul cuantic, modele lingvistice ample și web search, rețele sociale descentralizate și securitatea open source supply chain.

Pionierat în inovație prin colaborare

În ultimii ani, inițiativa NGI a cultivat un ecosistem remarcabil de inovatori talentați și orientați spre valoare. Acești inovatori lucrează mai ales la proiecte open source, continuând misiunea de a reimagina și reproiecta Internetul. NGI a fost un catalizator pentru proiecte precum CryptPad, Searx, Mastodon și multe altele care ofeă soluții tangibile pentru utilizatorii de Internet.

De ce să participi?

Contribui la modelarea Internetul Viitorului: Mai mult decât un eveniment, o oportunitate de a fi parte dintr-o mișcare de transformare digitală.

Te conectezi cu voci influente: Relaționezi cu factori de decizie, inclusiv din Comisia Europeană și din statele membre europene, lideri distinși din industrie, inclusiv speakeri ai evenimentului, Isabell Claus, director general al Thinkers.ai, Adriana Groh, co-fondatoare Sovereign Tech Fund, Irene Hernandez, CEO al Gataca, Michiel Leenaars, Director de Strategie la NLnet și mulți alți lideri. Evenimentul va fi moderat de Jennifer Baker, expert în politica UE.

Primești informații valoroase „la prima mână”: Programul NGI Forum 2023 cuprinde discuții și dezbateri inspiraționale, povești de impact, workshop-uri tehnice, oferind șansa de a învăța de la experți și de a face schimb de idei și experiențe cu membrii ai comunității.

La curent cu trenduri: Fii la curent cu cele mai recente tendințe și progrese în tehnologia și politica Internetului și fii parte dintr-o comunitate care lucrează activ pentru un internet mai sigur și mai transparent.

Participă fizic la Bruxelles sau online #NGIForum23.

Înregistrează-te aici la eveniment!

Despre Inițiativa NGI

Next Generation Internet (NGI) este o inițiativă a Comisiei Europene care își propune să contribuie la modelarea dezvoltării și evoluției Internetului într-un Internet de încredere în acord cu European Declaration on Digital Rights and Principles. Un Internet deschis care să răspundă nevoilor fundamentale ale oamenilor (încredere, securitate, incluziune) și în același timp care să reflecte valorile europene.

Twitter | LinkedIn Page | LinkedIn Group | Facebook | Mastodon

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.