Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

kika amenajează un cămin pentru copiii fără părinți din județul Satu Mare

0

Duminică, 23 octombrie 2011, în localitatea Călineşti-Oaş, judeţul Satu Mare, asociaţia austriacă „Helfen um zu lernen”(„Ajutăm să învăţăm”) a inaugurat o casă de tip familial pentru copiii fără părinţi, care trăiesc în condiţii precare. Căminul, care se numeşte Casa Soarelui, va găzdui 15 copii şi este cel mai mare proiect al asociaţiei.

Pentru amenajarea acestui cămin, kika a pus la dispoziţie 15 paturi cu saltele şi somiere, precum şi 15 dulapuri, birouri şi scaune. În acest fel, atmosfera caldă pe care o creează mobilierul kika în orice casă va deveni realitate şi pentru copiii de la Casa Soarelui.

Prezent la evenimentul de inaugurare a căminului, Lars Lund, Country Manager kika România a declarat:

“Sunt foarte bucuros că suntem prezenţi în vieţile copiilor de la Casa Soarelui. Sperăm că se vor simţi bine în noua lor casă şi că, începând de astăzi, şansele lor la un viitor fericit sunt mai mari. Mă bucur că am putut fi prezent să văd zâmbetul pe chipul lor.”

Asociaţia austriacă „Helfen um zu lernen” este prezentă de 12 ani în România, unde implementează proiecte dedicate copiilor. “Asociaţia noastră este activă deja de mult timp în România, iar Casa Soarelui este un proiect pe care suntem bucuroşi să-l vedem îndeplinindu-se. Suntem recunoscători companiei kika pentru ajutorul dat în amenajarea căminului”, a declarat Freddy Moser, preşedintele asociaţiei.

Despre kika

kika se număra printre cei mai mari comercianţi de mobilier şi decoraţiuni din Europa. În prezent grupul kika are aproximativ 7.700 de angajaţi în cele 68 de magazine. Sortimentul de produse cuprinde peste 50.000 de articole. Clienţii beneficiază de o ofertă bogată de produse, începând de la accesorii practice până la soluţii complete de amenajare premium. Sub motto-ul „Totul sub acelaşi acoperiş”, kika oferă servicii de livrare, montare, măsurare şi planificare computerizată. Primul magazin din România ce ocupă o suprafaţă de aproximativ 27.000 m2 a fost deschis în anul 2008 în zona comercială Militari din Bucureşti şi a reprezentat o investiţie de 31 milioane EUR.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.