kika amenajează un cămin pentru copiii fără părinți din județul Satu Mare

0

Duminică, 23 octombrie 2011, în localitatea Călineşti-Oaş, judeţul Satu Mare, asociaţia austriacă „Helfen um zu lernen”(„Ajutăm să învăţăm”) a inaugurat o casă de tip familial pentru copiii fără părinţi, care trăiesc în condiţii precare. Căminul, care se numeşte Casa Soarelui, va găzdui 15 copii şi este cel mai mare proiect al asociaţiei.

Pentru amenajarea acestui cămin, kika a pus la dispoziţie 15 paturi cu saltele şi somiere, precum şi 15 dulapuri, birouri şi scaune. În acest fel, atmosfera caldă pe care o creează mobilierul kika în orice casă va deveni realitate şi pentru copiii de la Casa Soarelui.

Prezent la evenimentul de inaugurare a căminului, Lars Lund, Country Manager kika România a declarat:

“Sunt foarte bucuros că suntem prezenţi în vieţile copiilor de la Casa Soarelui. Sperăm că se vor simţi bine în noua lor casă şi că, începând de astăzi, şansele lor la un viitor fericit sunt mai mari. Mă bucur că am putut fi prezent să văd zâmbetul pe chipul lor.”

Asociaţia austriacă „Helfen um zu lernen” este prezentă de 12 ani în România, unde implementează proiecte dedicate copiilor. “Asociaţia noastră este activă deja de mult timp în România, iar Casa Soarelui este un proiect pe care suntem bucuroşi să-l vedem îndeplinindu-se. Suntem recunoscători companiei kika pentru ajutorul dat în amenajarea căminului”, a declarat Freddy Moser, preşedintele asociaţiei.

Despre kika

kika se număra printre cei mai mari comercianţi de mobilier şi decoraţiuni din Europa. În prezent grupul kika are aproximativ 7.700 de angajaţi în cele 68 de magazine. Sortimentul de produse cuprinde peste 50.000 de articole. Clienţii beneficiază de o ofertă bogată de produse, începând de la accesorii practice până la soluţii complete de amenajare premium. Sub motto-ul „Totul sub acelaşi acoperiş”, kika oferă servicii de livrare, montare, măsurare şi planificare computerizată. Primul magazin din România ce ocupă o suprafaţă de aproximativ 27.000 m2 a fost deschis în anul 2008 în zona comercială Militari din Bucureşti şi a reprezentat o investiţie de 31 milioane EUR.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează