GTS Telecom: Pandemia și războiul din regiune au crescut interesul pentru soluții de securitate cibernetică

0

Atacurile cibernetice tip ransomware (preluarea controlului datelor și cedarea lor în schimbul unei plăți) din perioada post-pandemică și conflictele geopolitice din regiune determină companiile din România să investească în securitatea cibernetică, potrivit GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii de gestionare a datelor. Pentru a veni în întâmpinarea cererii, compania a investit anul trecut 2 milioane de euro în proiecte pentru actualizarea rețelei și a centrelor de date.

Interesul pentru soluții de protecție a datelor este evident în structura cererii GTS Telecom, unde serviciile de securitate cibernetică au fost în top în 2023, urmate de soluțiile cloud și managed services.

„Evenimentele răsunătoare post-pandemice din zona ransomware, precum si geoconflictele actuale cresc apetitul pentru servicii de securitate cibernetică. Siguranța datelor este amenințată, așadar estimăm că această tendință va continua. Astfel, pentru anul în curs, serviciile de securitate cibernetică vor rămâne în topul cererii, urmate de cele de integrare și multi cloud”, a declarat Răzvan Stoica, Director General GTS Telecom.

Un alt factor care a susținut cererea de servicii pentru gestionarea datelor în 2023 a fost reprezentat de programele europene pentru finanțarea proiectelor de digitalizare, în special cele dedicate segmentului IMM. 

„Impactul acestor programe este notabil. În primul rând, ele au susținut adopția de soluții tehnologice moderne, oferind curaj companiilor să-și asume costurile asociate. Investițiile în tehnologie susțin creșterea productivității și a volumelor de business. De asemenea, aceste programe au o contribuție importantă în educarea pieței. În materie de digitalizare, mai avem mult spațiu de creștere”, precizează Răzvan Stoica.

Investițiile alocate de GTS Telecom în 2023 au vizat extinderea și actualizarea rețelei, dezvoltarea de servicii cloud și montarea de echipamente hardware la sediul clienților.

O altă direcție în dezvoltarea GTS Telecom a fost reducerea consumului de energie, pe toate palierele de business. Pentru a răspunde acestei provocări compania a apelat tot la tehnologie.

„Consumul de electricitate este atent monitorizat și eficientizat în GTS. Investim constant în echipamente eficiente energetic, dar și în optimizarea consumului de carburant sau de resurse interne. Anul trecut am automatizat mai multe procese, reducând necesarul de deplasări și am eficientizat resursele de calcul utilizate intern. Analizăm mereu randamentul acțiunilor noastre”, adaugă Răzvan Stoica.

GTS Telecom a închis anul 2023 cu venituri totale de 38,8 milioane euro și un profit net de 2,4 milioane euro.

Despre GTS Telecom:

GTS este unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România, cu o ofertă vastă de tehnologii de ultimă generație. Compania pune la dispoziția clienților săi un portofoliu extins de servicii naționale și internaționale, tip Cloud, colocare, backup și Disaster-Recovery în centrele de date proprii din București și Cluj, servicii de date, voce, acces internet și anti-DDoS. Pentru mai multe informații, accesați: www.gts.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.