Fonduri europene pentru infrastructura locala in Dobrogea

1

In judetul Dobrogea administratia locala a reusit sa acceseze fonduri europene pentru refacerea infrustructurii. Primariile si consiliile locale din comunele judetului Tulcea au atras in anul 2010 peste 300 milioane de euro fonduri europene pentru dezvoltare locala. Modernizarea drumurilor, extinderea instalatiilor de almentare cu apa si de canalizare si realizarea infrastructurii turistice sunt prioritatile acestor investitii.

Potrivit site-ului fonduri-structurale.ro „cu astfel de fonduri se modernizeaza acum drumurile judetene si cele de interes local, se extind instalatiile de almentare cu apa si de canalizare, se realizeaza infrastructura turistica (cum ar fi porturile pentru navele de agrement), in mai multe localitati din Delta Dunarii si, nu in ultimul rand, se completeaza infrastructura necesara dezvoltarii fermelor agricole din satele judetului.”

Site-ul ecomunitate.ro a publicat un articol despre accesarea fonudurilor europene in Dobrogea,  articol din care redam urmatorul fragment: „primăriile din comunele Luncaviţa, Jurilovca, Sarichioi, Baia, Mihail Kogălniceanu şi Smârdan au iniţiat câte un proiect pentru modernizarea drumurilor de exploataţie agricolă. Drumurile agricole care se vor moderniza în lunile care urmează vor spori potenţialul de devoltarea a afacerilor agricole pe câte 5.000 de hectare din fiecare din cele şase comune.”

PS – RomaniaPozitiva: Totusi – in Vama Veche nu simteam nevoia unor drumuri asfaltate…

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.