Fondatorii Eka – Centrul Stării de Bine creează alături de Moașa Vania Limban divizia care oferă servicii de psihoeducație, sănătate fizică și relațională, pentru gravide, proaspete mame și familii

0

Companiile pot, de asemenea, să acceseze astfel de servicii pentru angajatele aflate în concediu prenatal/de maternitate, precum și pentru cele care se reîntorc la locul de muncă

București, 12 februarie 2024: Vania Limban, prima moașă independentă din România și specialist cu peste 35 de ani de experiență în domeniu, s-a alăturat de la începutul anului echipei Eka – Centrul Stării de Bine pentru a aborda integrat sănătatea fizică, emoțională și relațională a gravidelor, mamelor și a proaspeților părinți. Moașa Vania Limban, alături de doula Simona Ivan, oferă la EKA consultații pentru gravide, servicii de gimnastică a perineului pentru proaspete mame și masaj pentru bebeluși, gravide și proaspete mame.

Colaborarea cu Vania Limban completează serviciile oferite de Eka – Centrul Stării de Bine pentru gravide, proaspete mame si familii, printre acestea numărându-se servicii de nutriție pentru gravide, post-partum și alăptare, consiliere parentală, coaching de familie și de cuplu, consiliere psihologică, terapie prin yoga prenatală și mindfulness, Mommy and Baby Yoga.

Parteneriatul cu Centrul Eka nu este doar o simplă colaborare, ci este locul unde eu mă simt bine. Locul unde simt, imediat cum am ajuns la ușă, că aici, pentru o bucată de timp petrecută mă încarc cu liniște, armonie și frumos. În meseria mea lucrurile acestea sunt aspecte fundamentele pentru că îmi doresc ca fiecare mamă, femeie care vine să o ajut, să plece liniștită că totul este ca și rezolvat, iar Centrul Eka, prin simpla lui prezență și găzduire, contribuie la o experiență reușită. Sunt bucuroasă că anul 2024 a venit cu o colaborare așa de frumoasă și fructuoasă”, a declarat moașa Vania Limban. 

Pachete pentru gravide, proaspete mame, dar și pentru companiile care vor să ofere astfel de servicii angajaților

EKA a creat pachete de servicii pentru gravide si proaspete mame care pot fi accesate direct la centru sau care pot fi oferite de companii către angajatele lor, în contextul în care gravidele pot fi afectate în sarcină de burnout-ul generat de activitatea și responsabilitățile la locul de muncă, de provocările psiho-emoționale și oboseala crescută, iar proaspetele mame pot fi afectate de: depresia postpartum în corelație cu revenirea la locul de muncă, având în vedere echilibrul necesar între educația parentală pe care o implică îngrijirea nou- născutului și cerințele de la locul de muncă.

Programul corporate pentru sănătatea gravidei & și a proaspetelor mame își propune promovarea sănătății și a bunăstării materne la locul de muncă și o mai bună integrare a viitoarelor mame sau a femeilor care se întorc din concediul de maternitate. Printre beneficiile acestui progam se numără crearea unei culturi de incluziune a gravidelor și a mamelor la locul de muncă, respectiv crearea unui mediu profesional sigur din punct de vedere emoțional și fizic pentru acestea. 

“Vania este un omul care a contribuit enorm pentru popularizarea meseriei de moașă în România, dar mai ales pentru ca gravidele să aibă parte de nașteri așa cum își doresc. A vut un rol semnificativ și în propria mea călătorie ca gravidă, mai ales în ceea ce privește mindset-ul legat de naștere. Alături de Vania extindem astăzi la EKA serviciile noastre pentru viitoare și proaspete mame, venind totodată cu o propunere pentru companiile care își doresc să aibă mai multa grijă de angajatele lor. Astfel, lansăm împreună „Mom Wellbeing Prenatal & Postnatal”, un program de sănătate total inovator în România, în care eu personal cred foarte tare, mai ales prin prisma experienței mele ca angajat în corporații. Se vorbește mult despre diversitate și incluziune în general, dar prea puțin despre (re)integrarea profesională a viitoarelor și proaspetelor mame la locul de muncă. Sarcina si maternitatea pot fi experiențe care marginalizează viitoarele si proaspetele mame, așadar îmi doresc ca integrarea acestora la locul de muncă să devină tot mai mult o direcție strategică pentru companii și pentru societate în general. Iar noi suntem bucuroși să putem contribui la asta prin echipa de specialiști de la EKA, dar și prin parteneriate precum cel cu Moașa Vania. În plus, continuăm să creștem aceasta divizie prin grupuri de suport pentru mame care au fost dezvoltate alături de Asociația de Vorbă cu Mami sau proiecte precum Dads Around, dedicat bărbaților și taților divorțați”, a spus Anca Amariei, cofondatoare Eka – Centrul Stării de bine.

Aceste servicii se adaugă celor pe care centrul Eka, primul hub din România cu servicii integrate de psihoterapie, wellbeing și dezvoltare personală, le oferă prin peste 20 de specialiști certificați pentru sănătatea fizică și mentala a oamenilor. Printre colaboratori se numară specialiști în psihoeducație și coaching, terapii somatice (kinetoterapie, masaj, nutriție, ayurveda), fitness mental, constelații sistemice familiale, consiliere de cuplu, parentală, vocațională și multe altele. 

Pentru segmentul corporate, Eka aduce servicii de mental health, wellbeing & employee engagement, precum și programe de creștere a performanței pentru top management și echipele lor

Eka se află în București, Sectorul 1 (Strada Horațiu, nr 28). Într-un spațiu de peste 300 mp, cu 7 săli dedicate terapiilor 1-1 și un spațiu pentru grupuri, Centrul abordează multidisciplinar sănătatea, prin servicii pentru cei trei piloni: corp (terapie prin yoga, yoga prenatală, antrenamente de respirație conștientă și  somatică, masaj terapeutic și ayurvedic, terapie posturală, nutriție funcțională), minte – (psihoterapie și coaching emoțional pentru adulți și adolescenți, mindfulness, focusing, mental fitness, coaching pentru performanță) și relații – coaching de cuplu, consiliere parentală, consiliere vocațională, constelații sistemice familiale.  

***

Despre EKA – Centrul Stării de Bine  

Eka – Centrul Stării de Bine a fost lansat în 2022 și este primul hub cu servicii integrate de psihoterapie, wellbeing și dezvoltare personală, disponibile într-un spațiu fizic. Centrul propune o abordare integrată a sănătății și stării de bine prin sesiuni individuale, evenimente de grup, ateliere, activități corporate de employee engagement, retreat-uri transformaționale. Centrul Eka aduce peste 20 de specialiști certificați în psihoeducație și coaching, terapii somatice, fitness mental, consiliere de cuplu și vocațională și multe altele. Partenerii Eka – Centrul Stării de Bine sunt Matei Stănculescu, Anca Amariei și Diana Iosu. Despre echipa EKA puteți afla mai multe aici: www.centruleka.com/echipa

***

Contact:

Diana Iosu

Corporate Communication Senior Advisor, DiFine PR

diana.iosu@difinepr.com 

+40 784 222 555

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.