FieldOS, un software pentru rezolvarea în timp real a problemelor din teren, vizează o finanțare de 620.000 de euro, din care 200.000 de euro pe SeedBlink

0

Compania are în plan extinderea în SUA și Marea Britanie în acest an

  • Platformă și aplicație mobilă pentru colaborare în jurul problemelor pe care un activ fizic le-ar putea avea

  • Prin această aplicație clienții/angajații din teren comunică în timp real cu echipele de suport și contractorii

  • Lead investors sunt Liviu Munteanu, Mihai Guran și IT Genetics

  • Soluția a fost lansată în urma unui grant european de 500.000 de euro

  • Printre clienți se numără AFI Europe, AFI Malls, Therme Bucuresti, Dussmann, SaladBox, SVN, EFMS

București, 16 martie 2023: FieldOS, start-up care a lansat o soluție mobilă pentru a rezolva în timp real problemele pe care le-ar avea un activ fizic, vizează o finanțare de 620.000 de euro, din care 200.000 de euro pe SeedBlink, platformă de investiții care permite finanțarea de start-upuri tehnologice europene. Suma va fi utilizată în special pentru dezvoltarea companiei la nivel internațional, pe segmentul de restaurante în SUA și în zona de clădiri de business și rezidențial în Marea Britanie.

Suma de 420.000 de euro din rundă este investită majoritar de Liviu Munteanu și Mihai Guran, doi dintre cei mai cunoscuți business angels din România, cărora li se adaugă furnizorul de tehnologie IT Genetics.

Prin acest software, angajații companiilor care dețin și utilizează active fizice (precum echipamente, mașini, proprietăți) pot participa în timp real alături de echipele de suport și contractori la soluționarea problemelor care pot apărea în anumite locuri, la diferite echipamente. Astfel, colaborarea între clienți/angajați și echipa de suport/contractori este directă.

Platforma se asigură că toți cei implicați (clienți, angajați, echipe de suport) rămân conectați în timpul procesului de rezolvare a problemei ca urmare a regulilor automate de dispecerizare, a alertelor inteligente și protocoalelor de escaladare. Soluția este disponibilă pe dispozitivele mobile și permite utilizatorilor să sesizeze probleme către echipele de suport, să discute sau schimbe fotografii și videoclipuri, dar și să încerce să rezolve singuri problemele.

Softul a fost creat astfel încât să fie ușor de utilizat pe toate tipurile de ecrane ale dispozitivelor mobile.

Soluția a fost lansată în ianuarie 2020 de către Cristian Dragomir (CEO) și Ion Gavrilescu (Managing Director), doi specialiști cu 20 de ani de experiență în domeniul tehnologiei.

FieldOS fost creat în urma obținerii unei grant european de 500.000 de euro în 2019 și cu sprijunul unor parteneri precum Wipro, Ubisoft, Assa Abloy Hospitality, Grand Hotel Bucharest (fostul Intercontinental), Sheraton, ECO-X, Helinick, Trust Center, Hercesa.

Vizează dublarea cifrei de afaceri anul acesta

Printre companiile care folosesc FieldOS se numără AFI Europe, AFI Malls, Therme București, Dussmann, SaladBox, SVN, Exclusive Facility Management Services.

Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 270.000 de euro, iar pentru 2023 managementul estimează un business de 600.000 de euro.

„Am creat FieldOS pentru a sprijini munca celor care lucrează în teren, fie ca sunt utilizatorii echipamentelor sau persoanele responsabile ca un loc să fie perfect funcțional și productiv, fie că sunt membrii echipelor de suport sau contractori. Când echipamentele nu funcționează, este important ca oamenii să comunice direct și continuu cu cei care le pot rezolva problemele. Este esențial ca informația să parcurgă drumul cel mai scurt între aceste două părți pentru a reduce timpul în care un echipament nu funcționează, în care un loc nu este productiv. Ceea ce ne diferențiază de alte soluții de management și colaborare este faptul că soluția este proiectată pentru utilizare și de catre personal non-tehnic pe dispozitive mobile”, a declarat Cristian Dragomir, CEO FieldOS.

Decalajul tehnologic dintre angajații care lucrează la birou și cei care lucrează pe teren se va reduce rapid în următorul deceniu. Credem că dezvoltarea software-ului dedicat pentru personalul din teren va avea același efect transformator pe care revoluția SaaS l-a avut asupra muncii de birou, iar FieldOS are calitățile necesare pentru a face parte din această mișcare, având clienți importanți în portofoliu, ambiție și o tehnologie scalabilă”, a afirmat Andrei Dudoiu, fondator și

Managing Partner SeedBlink.

***

Despre FieldOS

FieldOS oferă un software pentru gestionarea în timp real a problemelor care pot apărea în teren.

Prin acest software, angajații companiilor care dețin și utilizează active multiple (precum echipamente, mașini, proprietăți) pot participa alături de echipele de suport și contractori la soluționarea problemelor din anumite locuri, de la diferite echipamente. Soluția este disponibilă pe dispozitivele mobile și permite utilizatorilor să sesizeze probleme către echipele de suport, să discute sau să schimbe fotografii și videoclipuri, dar și să încerce să rezolve singuri problemele. Softul este compatibil pe toate tipurile de ecrane ale dispozitivelor mobile și oferă fluxuri de lucru configurabile, diagrame, informații obligatorii, fotografii, liste de verificare, programare, alerte.

Soluția a fost lansată în ianuarie 2020 de către Cristian Dragomir și Ion Gavrilescu, doi specialiști cu 20 de an i de experiență în domeniul tehnologiei. FieldOS fost creată în urma obținerii unei grant european de 500.000 de euro în 2019.

Despre SeedBlink

SeedBlink este o platformă de investiții de risc specializată în tehnologie, care permite investitorilor individuali să nanțeze start-upuri și scale-upuri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați. Misiunea SeedBlink este de a construi o infrastructură de investiții ecientă in care jucatori diferiti sa colaboreze pentru a nanța companii tehnologice europene inovatoare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.