Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ferme țărănești în loc de Industrie agrară / Apel la acțiune 12 martie Strasbourg

0

ZI DECISIVĂ

Ferme țărănești în loc de Industrie agrară

AcțiuneLanț umanSupă Disco – discuții cu europarlamentarii despre PAC!

Când? 12 Martie 2013
Unde? În fața Parlamentului European din Strasbourg

Vom permite în continuare ca banii noștri din impozite să se scurgă în buzunarele agriculturii industriale și a monoculturilor? Sau subvențiile din partea UE vor fi în sfârșit folosite pentru a susține agricultura țărănească, sustenabilă și responsabilă la nivel global?

Pe 12 martie membrii parlamentului european susțin dezbaterea finală pe tema Politicii agricole comune (PAC) a Uniunii Europene, iar pe 13 martie votează.Pe 12 martie noi vom fi la Strasbourg ca să ne continuăm și să ne susținem cererile pentru o agricultură bună și hrană sănătoasă și pentru un nou început în politica agrară!

Europarlamentarii noștri trebuie să garanteze că finanțările vor fi acordate numai agricultorilor aplică rotația culturilor, își păstrează pajiștile și pășunile, și folosesc cel puțin șapte procente din terenurile lor pentru a atrage o biodiversitate mai mare. Fermele familiale trebuie să fie în mod special susținute și să se asigure acoperirea costurilor în prețuri pentru producători. Apreciem eforturile de zi cu zi ale țăranilor și ale micilor fermieri: ei trebuie să fie în centrul reformei! Avem nevoie de diversitate nu de monoculturi; de ferme țărănești nu de uzine agricole!

În plus, trebuie eliminate subvențiile la export și monitorizat impactul exporturilor și importurilor agricole asupra țăranilor și micilor fermieri din țările în curs de dezvoltare.

Program:

Între orele 9.30 15:00: Supă Disco!/ Acțiuni/ Lanț uman / Discursurile participanților / Discută cu europarlamentarii tăi despre PAC lângă o farfurie de supă!

La 11:00 Acțiuneși la 15.00: Lanț uman în jurul Parlamentului European

Vino alături de noi! Hai să creăm o demonstrație veselă și colorată cu multe bannere și costume în fața Parlamentului și să CEREM diversitate pe câmpiile noastre!

Adu cu tine legumele preferate pentru o „supă PAC”! Haideți să le arătăm eurodeputaților care sunt ingredientele corecte pentru Politica Agricolă Comună (PAC). În timpul acțiunii ”Supa Disco” vom găti împreună o supă fierbinte ce va fi servită eurodeputaților în timpul discuțiilor despre PAC din timpul prânzului.

Devino o verigă din lanțul uman în jurul clădirii Parlamentului European! Haideți să formăm un lanț uman cu sute de activiști purtând mesaje pentru toți europarlamentarii. Ca să putem face asta va fi nevoie de mulți participanți. Adu-ți prietenii cu tine!

Ai timp să rămâi și pe 13 martie? Atunci se va vota efectiv Politica agricolă comună în Parlamentul European. În spiritul ”Arcăi lui Noe” hai să ne îmbarcăm într-un tur agricol cu barca către Parlamentul European, plecând din centrul istoric al Strasbourg-ului la 10.30.

Pentru mai multe informații vizitați www.goodfoodgoodfarming.eu

good farming

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.