De 10 ori mai multă energie de la parcurile eoliene!

0

Economia „verde” începe să devină relevantă. Parcurile eoliene din România produc energie într-o cantitate  (în primele 9luni ale anului) care a fost de peste 10 ori mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010.

Suma facturata este de mai bine de 42 de milioane de euro numai din certificatele verzi, acesta fiind instrumentul prin care statul român a decis să sprijine energia regenerabilă din orice sursă, potrivit ZF.ro.

Raportat la întreaga cantitate de energie produsă în România, energia eoliană este totuși mică, în luna iulie 1,2% din toată energia produsă în România a provenit din acest tip de investiţii. Cu această cantitate de energie ar fi putut fi alimentate timp de nouă luni circa 500.000 de gospodării cu un consum mediu lunar de 200 kWh.

Citește mai multe informații pe ZF.ro

via Efectul-PygmalionDespre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează