Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Creativitate românească la Paris: designeri români de produs la prestigiosul târg internațional Maison et Objet

0

Creativitate românească la Paris:

Cine sunt designerii români de produs prezenți la prestigiosul târg internațional Maison et Objet

 Creativitatea designerilor români depășește granițele României și cucerește publicul parizian. Nu mai puțin de 17 designeri de produs și producători reprezentând România sunt prezenți zilele acestea în cadrul celui mai important eveniment internațional dedicat designului de interior.

thecraftlab 2Târgul bianual de decorațiuni și mobilier Maison et Objet din Paris, desfășurat în fiecare an în lunile ianuarie și septembrie, este adresat profesoniștilor și dă tonul în amenajările interioare, aducând împreună unii dintre cei mai reprezentativi designeri din lume și mai ales repere de originalitate și creativitate în domeniu.

În cadrul ediției de toamnă din acest an a târgului, vizitatorii au avut ocazia să cunoască creațiile designerilor români și să afle noutățile în materie de design și tendinte venite de pe plaiunile românești.

Irina Neacșu este primul designer român invitat să expună la secțiunea Cote Deco a faimosului eveniment parizian Maison&Objet. thecraftlab by irina neacșu a prezentat o colecție inedită, formată din scaune-personje, ce marchează o nouă direcție în creația brandului. Astfel, Mr Him și Ms Her au fost prezente la Paris, alături de scaunele personaje din seria Seasons, cuplul tradițional Draga și Dragu și duo-ul Urban Fashion – Miss Due & Miss One. Le puteți cunoaște accesând noul site www.irinaneacsu.com, noua platformă online dedicată brandului thecraftlab pe plan internațional.

O altă prezență importantă la ediția din această toamnă o reprezintă noile colecții de obiecte din porțelan pictat manual, semnate Ana Wagner – Wagner Arte Frumoase și Povești. Publicul parizian descoperă așadar trei colecții realitate de Wagner Arte Frumoase și Povești, pe porțelanuri Villeroy & Boch, pictate cu aur pur. Una dintre acestea, „Des Petits Jardins”, este o colecție în stil Art Deco care folosește elemente de Art Nouveau reinterpretate, mici grădini înrămate în aur pur.

Despre prezența la târg, Ioana Bardaș, unul dintre fondatorii BUCHAREST DESIGN CENTER, spune: “Designerii români continuă să marcheze premiere și să ducă mai departe de propriile granițe creativitatea, originalitatea și spiritul inovativ și jucăuș al creațiilor românești. Ei devin adevărați ambasadori ai noștri ca țară, o ocazie în plus pentru publicul internațional, pasionat de frumos și design să cunoască ce poate oferi piața din România. ”

Cei 17 designeri romani de produs și producători care participă la eveniment sunt: Alro International, Art Glass Productie, Badex Mob, Cesiro, Dis, Ecomatrix, Glass Star, Maria Production, Porphyras, Quadra Invest, Romanian National Stand, Sophia Inovation, Stones Charme, Szel Mob, Thecraftlab By Irina Neacsu, Wagner Porcelain & Jewellery și Zetam-Plm.

Creațiile designerilor români pot fi găsite la secțiunile Cote Deco și Maison & Objet projects. Pentru mai multe detalii despre târgul Maison et Objet puteți accesa: http://www.maison-objet.com/.

 

Wagner1

BUCHAREST DESIGN CENTER este platforma de promovare a designerilor români de produs, în relație cu publicul intern și cu piețele externe.

Lansat în 2012, BUCHAREST DESIGN CENTER a organizat deja peste 30 de evenimente de promovare a tinerilor designeri de produs în România și 2 evenimente internaționale de design (secțiune românească de design de produs în cadrul Graz Design Month 2013; eveniment dedicat la sediul Comitetului Economic și Social European de la Bruxelles, 2013).

Recent, BUCHAREST DESIGN CENTER a realizat co-producția și decorurile scurt-metrajului „București, te iubesc”, cu Kira Hagi în rol principal și decorurile spațiilor destinate jurnaliștilor din cadrul festivalului internațional “George Enescu” 2013, un proiect inițiat și susținut de UniCredit Ţiriac Bank.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.