Cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa va fi judetul Constanta! 1,1 miliarde euro!

3

În judeţul Constanţa va fi construit cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa!  Investiţia de peste 1,1 miliarde euro aparţine grupului CEZ din Cehia, iar prima etapă a proiectului va fi finalizată în septembrie 2010, conform declaraţiilor directorul general al CEZ România, Jan Veskrna, potrivit realitatea.net

„Grupul CEZ construieşte în România, în zona Dobrogei, judeţul Constanţa, cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o capacitate instalată de 600 MW, reprezentând aproximativ dublul capacităţii de extindere a celui mai mare parc eolian existent acum în Europa şi aproape triplu faţă de cel mai mare parc eolian operaţional în prezent în Europa. Costurile totale ale acestui proiect vor atinge 1,1 miliarde euro.”

(foto Florin Ghindă, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

3 comentarii

  1. avatar

    Primul proiect de 139 turbine are deja o intriziere destul de mare iar al doilea proiect este momentan in asteptare datorita unor probleme pe care cei d ela CEZ le au cu Primaria Cogealac.

  2. avatar

    Am uitat sa precizez ca al doilea proiect este pentru 110 turbine in zona Fantanele Cogealac dar in zona exista deja aprobari si pentru alte proiecte ale altor investitori.

    In prezent la Fantanele proiectul CEZ este nefunctional pentru ca subtatia nu este finalizata dar la Mihai Viteaza deja functioneaza 4 turbine ale unui alt producator german in plus la Baia parcul s-a marit de la 1 la 5 turbine.

    De ce se calca toti in picioare aici simplu : costuri pentru investitie mai mici fata de alte tari din Europa, Dobrogea este pe locul 2 ca pontential al vantului dupa Portugalia o turbine poate functiona si de la 3-4 m/s iar la 11-12 m/s deja este la capacitate maxima iar la noi nemtii se mira cum de vantul are o intensitate mare din mai toate directiile, acum sintem ca o prajitura toti greii vor sa ia o bucata cea mai mare pine se atinge pragul maxim de transport prin Transelectrica si dupa aceea se vor stopa marile investii.

Comentează