Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa va fi judetul Constanta! 1,1 miliarde euro!

3

În judeţul Constanţa va fi construit cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa!  Investiţia de peste 1,1 miliarde euro aparţine grupului CEZ din Cehia, iar prima etapă a proiectului va fi finalizată în septembrie 2010, conform declaraţiilor directorul general al CEZ România, Jan Veskrna, potrivit realitatea.net

„Grupul CEZ construieşte în România, în zona Dobrogei, judeţul Constanţa, cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o capacitate instalată de 600 MW, reprezentând aproximativ dublul capacităţii de extindere a celui mai mare parc eolian existent acum în Europa şi aproape triplu faţă de cel mai mare parc eolian operaţional în prezent în Europa. Costurile totale ale acestui proiect vor atinge 1,1 miliarde euro.”

(foto Florin Ghindă, 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

  1. avatar

    Primul proiect de 139 turbine are deja o intriziere destul de mare iar al doilea proiect este momentan in asteptare datorita unor probleme pe care cei d ela CEZ le au cu Primaria Cogealac.

  2. avatar

    Am uitat sa precizez ca al doilea proiect este pentru 110 turbine in zona Fantanele Cogealac dar in zona exista deja aprobari si pentru alte proiecte ale altor investitori.

    In prezent la Fantanele proiectul CEZ este nefunctional pentru ca subtatia nu este finalizata dar la Mihai Viteaza deja functioneaza 4 turbine ale unui alt producator german in plus la Baia parcul s-a marit de la 1 la 5 turbine.

    De ce se calca toti in picioare aici simplu : costuri pentru investitie mai mici fata de alte tari din Europa, Dobrogea este pe locul 2 ca pontential al vantului dupa Portugalia o turbine poate functiona si de la 3-4 m/s iar la 11-12 m/s deja este la capacitate maxima iar la noi nemtii se mira cum de vantul are o intensitate mare din mai toate directiile, acum sintem ca o prajitura toti greii vor sa ia o bucata cea mai mare pine se atinge pragul maxim de transport prin Transelectrica si dupa aceea se vor stopa marile investii.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.