Campania “Avem nevoie de lapte” premiata la Gala “Actionam Responsabil”

0

Fundatia Baylor Marea Neagra a primit, in cadrul Galei Actionam Responsabil” un premiu la categoria “Cea mai inovatoare organizaţie membra a Reţelei Sociale din regiunea Sud-Est”, pentru campania “Am nevoie de lapte”. Desfasurat pe 5 decembrie la Bucuresti evenimentul a reunit aproximativ 250 de profesionisti, experti si lideri din domeniul responsabilitatii sociale. La aceasta gala au fost acordate peste 100 de premii pentru rezultatele obtinute in ultimii trei ani de catre cele mai active si mai inovatoare organizatii din intreaga tara.

poza premiu
Campania “Am nevoie de lapte” a fost demarata de Fundatia Baylor in august 2012 si avea drept scop sprijinirea copiilor nascuti din mame seropozitive, copii care nu puteau fi alaptati la san deoarece prin laptele matern se poate transmite infectia cu HIV. Fundatia avea deja un program psihosocial pentru sprijinul acestor micuti oferindu-le gratuit laptele praf de care aveau nevoie. in luna august insa, din cauza schimbarii cadrului legal, donatia internationala de lapte nu putea trece vama astfel incat sa ajunga la timp in tara. Astfel, pentru a acoperi necesarul celor 59 de bebelusi cu varste de pana la doi ani, proveniti din familiile tinerilor infectati HIV, erau necesari 200.000 lei, contravaloarea a 5000 de cutii de lapte praf. Campania de strangere de fonduri a avut un real succes, in doar sase luni colectandu-se banii necesari.
Asa cum declara Monica Neacsu, Coordonator mobilizare resurse in cadrul Fundatiei Baylor: „Acest premiu reprezinta o recunoastere a importantei cauzei pentru care ne straduim: stoparea transmiterii infectiei cu HIV de la mama la fat.

Multumim fiecarui om care s-a implicat pentru a ne ajuta sa dam copiilor toate sansele de a invinge HIV si a se bucura de o viata lunga si sanatoasa.”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează