Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania “Avem nevoie de lapte” premiata la Gala “Actionam Responsabil”

0

Fundatia Baylor Marea Neagra a primit, in cadrul Galei Actionam Responsabil” un premiu la categoria “Cea mai inovatoare organizaţie membra a Reţelei Sociale din regiunea Sud-Est”, pentru campania “Am nevoie de lapte”. Desfasurat pe 5 decembrie la Bucuresti evenimentul a reunit aproximativ 250 de profesionisti, experti si lideri din domeniul responsabilitatii sociale. La aceasta gala au fost acordate peste 100 de premii pentru rezultatele obtinute in ultimii trei ani de catre cele mai active si mai inovatoare organizatii din intreaga tara.

poza premiu
Campania “Am nevoie de lapte” a fost demarata de Fundatia Baylor in august 2012 si avea drept scop sprijinirea copiilor nascuti din mame seropozitive, copii care nu puteau fi alaptati la san deoarece prin laptele matern se poate transmite infectia cu HIV. Fundatia avea deja un program psihosocial pentru sprijinul acestor micuti oferindu-le gratuit laptele praf de care aveau nevoie. in luna august insa, din cauza schimbarii cadrului legal, donatia internationala de lapte nu putea trece vama astfel incat sa ajunga la timp in tara. Astfel, pentru a acoperi necesarul celor 59 de bebelusi cu varste de pana la doi ani, proveniti din familiile tinerilor infectati HIV, erau necesari 200.000 lei, contravaloarea a 5000 de cutii de lapte praf. Campania de strangere de fonduri a avut un real succes, in doar sase luni colectandu-se banii necesari.
Asa cum declara Monica Neacsu, Coordonator mobilizare resurse in cadrul Fundatiei Baylor: „Acest premiu reprezinta o recunoastere a importantei cauzei pentru care ne straduim: stoparea transmiterii infectiei cu HIV de la mama la fat.

Multumim fiecarui om care s-a implicat pentru a ne ajuta sa dam copiilor toate sansele de a invinge HIV si a se bucura de o viata lunga si sanatoasa.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.