Bright Spaces finalizează o rundă de investiții de 2 milioane de EUR, dintre care 150.000 vor fi strânși printr-o campanie publică pe SeedBlink

0
  • Bright Spaces, compania de tehnologie pentru industria imobiliară, activă la nivel internațional, a lansat o campanie de fundraising pe SeedBlink, pentru a-și atinge obiectivul de 2 milioane de euro într-o nouă rundă.
  • Dintre aceștia, 1.850.000 EUR au fost deja ridicați de la fonduri care au susținut startup-ul în trecut, dar și de la parteneri noi.
  • Suma de 150.000 EUR targetată va fi folosită pentru dezvoltarea și integrarea unor tehnologii noi, bazate pe Generative AI care să accelereze creșterea internațională a startup-ului.

Bright Spaces s-a dezvoltat într-o companie europeană care transformă modul în care industria imobiliară prezintă, închiriază și vinde proprietăți. Fondat de Bogdan Nicoară și Andrei Constantin în 2019, Bright Spaces are astăzi clienți din 5 țări europene și și-a extins recent echipa în Londra, aducându-l pe Adam Ghadiali în rolul de Director, Head of Growth UK.

Într-un context economic și social în care chiriașii spațiilor de birouri preferă o abordare digitalizată, Bright Spaces vine cu două produse care nu se aliniază doar cerințelor acestora, ci adaugă valoare în procesele dezvoltatorilor, proprietarilor, arhitecților sau companiilor de fitout:

  • Custom 3D Space Planning – cel mai recent produs dezvoltat de echipa Bright Spaces, transformă planurile 2D în tururi 3D, pentru o mai bună înțelegere a modului în care va arăta un spațiu de birouri.
  • 3D Digital Twins – replici digitale ale clădirilor de birouri și rezidențiale pot fi acum accesate online, pentru o mai ușoară vizualizare a tuturor caracteristicilor tehnice, tururi virtuale și închiriere digitală.

Portofoliul Bright Spaces include până acum companii precum: One United Properties, Skanska România și Finlanda, CA Immo Hungary, River Development, Avison Young Romania, PickTwo Studio. 

Bright Spaces a început anul acesta o nouă rundă de finanțare, de 2 milioane de euro, în care au reinvestit fondurile care deja susțineau compania din rundele pre-seed și seed: Pi Labs, Axeleo Capital, Growceanu și Sparking Capital, cărora li se adaugă fonduri care investesc acum pentru prima dată în acest startup: Hellen’s Rock, Clearance Capital și Fortech Investments. 

Prin campania lansată pe SeedBlink, Bright Spaces urmărește finalizarea acestei runde, prin ridicarea unei sume de 150.000 EUR, formată din tichete începând cu 2.500 EUR venite de la Business Angels din Europa. Fondurile vor fi folosite pentru integrarea și dezvoltarea unor tehnologii proprii, bazate pe Generative AI, care vor duce experiența de prezentare și închiriere la următorul nivel.  

“Industria imobiliară este cea mai mare din lume, dar cea mai puțin digitalizată, așa că potențialul a ceea ce facem cu Bright Spaces este enorm. Ne bucurăm ca în această rundă să vedem o reconfirmare a încrederii fondurilor care deja ne susțin, să atragem investitori puternici noi din Europa și România și să ne lansăm pe SeedBlink, un partener care știm că ne va facilita accesul la fondurile și cunoștințele de care avem nevoie.” Bogdan Nicoară, CEO și Co-fondator Bright Spaces

“Am susținut Bright Spaces din prima lor zi ca startup, înainte de pandemie, deoarece am văzut potențialul platformei lor de vizualizare 3D de a deveni o soluție globală, care transformă închirierea spațiilor de birouri. Am fost impresionați de fondatori, Bogdan și Andrei, atunci când au participat la acceleratorul nostru în 2021, și ne bucurăm să le fim alături în această călătorie în care schimbă modul în care dezvoltatorii, proprietarii, agenții și chiriașii prezintă și închiriază proprietăți într-o lume post-pandemică.” Faisal Butt, Founder & Managing Partner, Pi Labs

“Ne bucurăm să lansăm runda Bright Spaces, o startup remarcabil în ecosistemul din România, pe SeedBlink. Combinația lor impresionantă de investitori străini și locali spune foarte multe despre potențialul și popularitatea lor. Suntem mândri să sprijinim un astfel de startup pregătit să optimizeze procesele imobiliare prin design generativ.”Mircea Ghiță, Country Manager Romania la SeedBlink.

Runda de finanțare este publică și deschisă până în ianuarie 2024. Mai multe detalii sunt disponibile aici: https://investors.seedblink.com/invest/bright-spaces/183 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.