Birouri de angajare pentru persoanele cu dizabilități din vestul țării

1

Federația ONPHR (Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România) a inaugurat, alături de partenerii săi locali, trei birouri pentru angajarea persoanelor cu dizabilități.

Birourile de angajare din Lugoj, Oradea și Baia Mare, au fost înființate în cadrul proiectului RESCUE- Înființarea unei Rețele de Economie Socială destinată integrării profesionale a persoanelor cu dizabilități.

Serviciile Birourilor de angajare se adresează atât persoanelor cu dizabilități din regiune, aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și companiilor care doresc să angajeze persoane cu dizabilități.

Persoanelor cu dizabilități li se vor pune la dispoziție servicii de informare și consiliere, de evaluare psihologică și vocațională, de mediere pe piața muncii, dar și servicii pentru dezvoltarea abilităților sociale în vederea obținerii unui loc de muncă. Mai mult decât atât, persoanele cu dizabilități angajate vor beneficia și de servicii de consiliere post-angajare.

Servicii gratuite pentru companiile care doresc să angajeze persoane cu dizabilități

Companiile care își doresc să angajeze persoane cu dizabilități sunt încurajate în acest proces, prin oferirea de consultanță șoi consiliere gratuită care să sprijine atât angajarea persoanei cu dizabilități, cât și integrarea acesteia la locul de muncă.

Astfel că, prin intermediul biroului de angajare, companiile vor putea beneficia de recrutarea și formarea persoanei cu dizabilități, astfel încât să se potrivească cerințelor postului, colegii persoanei cu dizabilități vor beneficia de consiliere și trainind, dacă este cazul. Mai mult decât atât, specialiștii care lucrează în cadrul Biroului de angajare pot furniza consiliere privind legislația în domeniu.

”Sperăm că prin aceste servicii gândite special pentru a preîntâmpina nevoile angajatorilor, aceștia să fie mai deschiși în a angaja persoane cu dizabilități. Oricum, față de acum zece ani, de exemplu, se constată îmbunătățiri, însă mai avem mult de lucrat pentru a ajunge la nivelul altor țări europene în ceea ce privește integrarea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, a declarat Francisc Simon, președintele Organizației Naționale a Persoanelor cu Handicap din România.

Până la sfârșitul anului, astfel de birouri de angajare pentru persoane cu dizabilități vor fi înființate și în București, deservind capitalei și zonelor limitrofe.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.