Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Bike sharing pentru angajatii unei banci din Arad si Bucuresti

0

Intesa Sanpaolo Bank lansează un proiect de bike-sharing pentru angajaţi, cu ajutorul magaziului Biciclop

Intesa Sanpaolo Bank România a lansat la începutul verii primul proiect de bike-sharing gratuit destinat angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în Centrala băncii din Arad şi Bucureşti. Pentru etapa pilot a acestui proiect, implementat la nivel regional de către Grupul Intesa Sanpaolo, parcul de biciclete a fost furnizat de către Biciclop, primul magazin fizic şi online din România ce comercializează doar biciclete de oraş.

Prin intermediul acestui program, Intesa Sanpaolo Grup şi Intesa Sanpaolo Bank România propun celor peste 250 de angajaţi din Centrala Băncii o alternativă la modalităţile de transport actual, care încurajează mişcarea şi implicit un stil de viaţă mai sănătos.

Bicicletele au fost alese din oferta Biciclop, astfel încât să se preteze la condiţiile de trafic din oraş – modelul de bicicletă este universal, tip city bike, cu cadru din aluminiu, trei viteze si schimbător în butuc. Bicicletele au un aspect inedit şi vesel, datorat personalizării în culori derivate din logo-ul băncii şi cu desene de diferite mărimi, ce conferă în plus o vizibilitate mai bună în trafic.

Despre Intesa Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo Bank este parte a Grupului Intesa Sanpaolo, una dintre cele mai importante instituţii financiar bancare din zona euro şi lider în Italia. Activităţile internaţionale ale grupului sunt concentrate în regiunea Europei Centrale şi de Est, precum şi în bazinul Mediteranean unde operează în 13 ţări printr-o reţea de circa 1.800 de unităţi şi 8,6 milioane de clienţi. De altfel, grupul Intesa Sanpaolo este prezent în 34 de ţări din întreaga lume.

Despre Biciclop

Prezent încă din 2009 în Bucureşti, Biciclop este primul magazin fizic şi online din România dedicat bicicletelor urbane. Biciclop promovează mersul pe bicicletă ca parte din atitudinea urbană, iar bicicleta ca accesoriu permanent, nu doar recreaţional, într-un oraş care să redevină al oamenilor. Printre brandurile de biciclete de oraş comercializate de Biciclop se numără Gazelle, Biomega, Strida, Van Gogh, Kross şi Create. Magazinul Biciclop se află în Bucureşti, pe Strada Povernei, nr. 25, şi online, la www.ciclop.eu.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.