Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ARAD „Do Your Best! Just Invest!” program educațional pentru integrare socială și profesională

0

Asociaţia EIVA este parte a unui consorțiu internațional care îşi propune să dezvolte un program educațional cu persoane adulte din Arad interesate să îşi dezvolte diferite competențe care îi pot sprijini să se integreze social și profesional. Numele proiectului este „Do Your Best! Just Invest!”.

Proiectul inițiat de organizații din România, Polonia, Italia, Spania și Slovacia pornește de la premisa că învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se încheie odată cu finalizarea studiilor, ci în permanență ar trebui să fim interesați de identificarea unor noi oportunități de învățare care să contribuie la dezvoltarea noastră personalăți profesională.

În cadrul proiectului se vor derula un număr de 16 ateliere de lucru pe diverse tematici (utilizarea calcultatorului şi a internetului, dezvoltarea unor abilități practice, învățare interculturală, educație antreprenorială, medierea conflictelor, etc.), iar participanții pe care îi vom selecta vor sunt persoane cu vârsta între 25 si 50 de ani, care întâmpină dificultăţi economice sau sociale și care doresc să se implice în activităţi de învăţare care să conducă la dezvoltare personală și profesională. Programul se va derula în perioada Aprilie 2015  – August 2016 şi va avea un caracter flexibil, încercând să se plieze pe nevoile de învățare ale participanţilor.

DYBJI logo-light

Proiectul „Do Your Best! Just Invest!” este finanţat prin Programul ERASMUS +, Parteneriate Strategice, 2014-1-PL01-KA204-003589, componenta dedicată educației adulților.

Acelaşi program de activităţi dedicat învăţării adulţilor este organizat în paralel, de către partenerii proiectului: Organizaţia STRIM, lider de proiect, din Polonia; Asociaţia Vicolocorto – Italia; Mladinfo – Slovacia şi Youropia din Spania.

Modalitatea de înregistrare și condițiile de participare la atelierele planificate vor fi publicate în perioada 10 – 15 aprilie  pe pagina www.eiva.ro . Pentru persoanele interesate de detalii suplimentare adresa de email de contact este eiva.office@gmail.com

Proiectul este finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin intermediul Programului Erasmus + de către Agenția Națională din Polonia.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru educațieformare, tineret și sport în perioada 2014-2020 care își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității (capacității de inserție profesională) prin oferirea unor  oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport. Detalii suplimentare despre Programul Erasmus + în România pot fi consultate accesând portalul: www.erasmusplus.ro .

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.