Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Apa Nova a reabilitat stația de tratare a apei din Sfântu Gheorghe

0

Apa Nova București/Veolia Apa a inaugurat noua stație de clorinare din Sfântu Gheorghe, județul Tulcea. Datorită sprijinului financiar oferit de companie, cei peste 1000 de locuitori ai comunei beneficiază acum de apă potabilă.

Investiția în valoare de 30 000 EUR constă în dotarea stației de tratare a apei cu un echipament modern de clorinare pentru potabilizarea apei, precum și în reabilitarea laboratorului de analiză a calității apei.

Colaborarea dintre Apa Nova București/Veolia Apa și Primăria din Sfântu Gheorghe a început în 2009, compania oferind în anii anteriori pubele pentru colectarea deșeurilor menajere, precum și o vidanjă. Toate acestea contribuie la protejarea mediului înconjurător într-o zonă renumită pentru biodiversitate și tradiții culturale unicat – Delta Dunării.

“Responsabilitatea socială a Grupului Veolia reprezintă un aspect esențial al activității sale. Un model de dezvoltare economică care ignoră drepturile sau așteptările legitime ale umanității nu poate exista pe termen lung. De aceea, convinși că trebuie să facem ceva care să dăinuie, am hotărât în acest an să ajutăm Primăria din Sfântul Gheorghe să distribuie apă potabilă locuitorilor acestei comune. Compania Veolia consideră că este datoare să protejeze calitatea vieții, echitatea socială, resursele naturale, biodiversitatea și patrimoniul cultural”, a declarat Bruno Roche, Director General Apa Nova București.

La evenimentul derulat sub sloganul “Faceți ceva care să dureze” au participat 16 țări, reprezentate prin ambasadori, delegații ONU, UNESCO, ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării), autorităţi centrale şi locale, ONG-uri de mediu, mass media, precum și angajați Veolia din țările care fac parte din bazinul Dunării. Delegațiile au prezentat proiecte şi soluţii în vederea protejării resurselor de apă şi, în particular, a biodiversităţii. Evenimentul organizat de Apa Nova București/Veolia Apa este deja la cea de-a patra ediţie și îşi propune să încurajeze parteneriatul şi colaborarea la nivel european pentru a contribui la o dezvoltare durabilă.

Primul eveniment din România cu amprentă de carbon zero

Apa Nova București/Veolia Apa este prima companie din România care a folosit calculatorul de emisii de CO2 al Asociației Generația Verde (www.generatiaverde.ro) pentru a estima cantitatea de emisii produse pentru organizarea evenimentului menționat anterior. La nivel internațional, un eveniment nu mai poate fi considerat “verde” fără acest instrument, tendința fiind recent preluată și în România. Estimarea emisiilor aferente evenimentului s-a situat în jurul valorii de 30 tone de CO2 în patru zile. Această cantitate va fi compensată în luna octombrie prin plantarea a 5 000 de puieți.

 

 

Apa Nova Bucureşti, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din Bucureşti și are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice de pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Veolia Environment este primul operator mondial în domeniul serviciilor de apa cu o istorie de peste 150 de ani. Veolia Apa, divizie a Veolia Environment este prezentă în România prin filialele sale Apa Nova Bucureşti şi Apa Nova Ploieşti.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.