Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Antreprenorii români deschid anual zeci de afaceri în ….

0

 Statele Unite atrag în fiecare an zeci de antreprenori români, care îşi deschid afaceri în America în domenii variate, precum IT, turism, resurse umane sau în industria alimentară. De exemplu, anul trecut, 29 de oameni de afaceri autohtoni au devenit patroni în SUA, după ce în 2010 un număr de 18 antreprenori făcuseră acelaşi pas. Numărul lor este în creştere faţă de 2009, când doar 11 au primit vize de investitori.

“Pentru antreprenorii din toată lumea, America este încă un “El Dorado” datorită taxării foarte bune din anumite state şi mediului de afaceri prietenos, dar şi pieţei uriaşe şi nivelului de cumpărare crescut, în ciuda problemelor din ultimii ani de criză”, a declarat avocatul specializat în imigrări şi vize în SUA Ruslan Bocancea, managing partner în cadrul societăţii Bocancea Law Firm.

Cu toate acestea, românii sunt cu mult în urma antreprenorilor din alte ţări europene în ceea ce priveşte vizele de investitor E-2. Oamenii de afaceri din Germania obţin anual peste 3.000 de vize de investiţii în America, în timp ce, de exemplu, francezii primesc peste 2.000 de vize, iar italienii – circa 1.000 de vize în fiecare an.

            “SUA oferă foarte multe beneficii pentru investitorii străini, iar cele mai importante se referă la posibilitatea de a locui în State pe o perioadă îndelungată, dreptul de a lucra, posibilitatea de a emigra cu toţi membrii familiei, posibilitatea de a ieşi la pensie, dar şi altele”, a mai spus Ruslan Bocancea.

Potrivit avocatului specializat în imigrări în SUA, un proiect antreprenorial cu şanse mari de reuşită necesită o investiţie minimă situată între 100.000 şi 150.000 de dolari şi un plan bun de afaceri pentru următorii cinci ani. “Orice antreprenor poate începe un business de la zero în SUA, fără să mai fi avut o afacere în trecut în România sau într-o altă ţară. Are nevoie de un plan de afaceri şi de fondurile necesare demarării lui”, a adăugat Ruslan Bocancea. El a mai spus că, deşi există mai multe tipuri de vize pentru investiţii, cea mai potrivită pentru antreprenori şi, de altfel, şi cea mai solicitată este E-2.

“E-2 este o viză temporară care se oferă iniţial pentru doi – cinci ani, după care se poate prelungi atât timp cât afacerea continuă să fie profitabilă, dar este de reţinut că această viză nu oferă dreptul de reşedinţă permanentă sau cetăţenie”, a mai spus avocatul.

Printre avantajele E-2 se numără faptul că antreprenorii îşi pot aduce imediat şi membrii familiei cu ei (soţii/soţiile şi copiii sub 21 de ani, necăsătoriţi), care, la rândul lor, vor primi vizele E-2, valabile pe aceeaşi perioadă ca şi cea a antreprenorului. Soţii/soţiile vor putea studia în SUA şi, de asemenea, vor avea drept de muncă. De asemenea, copiii antreprenorului vor putea studia, însă nu vor avea drept de muncă. Ulterior, antreprenorul va avea posibilitatea ca să aducă din România şi câţiva angajaţi (inclusiv familiile lor) cu vizele E-2.

Pentru a merge în SUA, românii au la ora actuală la dispoziţie peste 25 de tipuri de vize temporare.

Despre Bocancea Law Firm

Bocancea Law Firm este o firmă americană de avocatură, cu birouri în SUA şi România. Firma a fost înfiinţată în 2010 în Minneapolis (SUA) de către avocatul Ruslan Bocancea, care a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice în Dakota de Sud şi Facultatea de Drept din Minnesota şi care lucrase anterior pentru mai mulţi senatori şi deputaţi din două state americane, precum şi pentru Judecătoria Federală din Minnesota.

Bocancea Law Firm asigură consultanţă juridică şi reprezentare în probleme complexe de emigrare în SUA, atât companiilor, cât şi persoanelor fizice. Până în prezent, numărul clienţilor săi a depăşit 300, aceştia provenind din toate cele 50 de state ale SUA, dar şi în alte ţări, precum România sau Republica Moldova.

Mai multe informaţii găsiţi pe www.bocancea.com sau pe www.vizesua.com.

 

 SURSA foto aici.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.