Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ADIENT TRIM Ploiești angajează tineri prahoveni, absolvenți în sistem dual, de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny

0

ADIENT TRIM Ploiești își extinde echipa cu noi angajați. Tinerii absolvenți au finalizat de curând studiile în sistem dual, în cadrul clasei pe care compania a susținut-o în parteneriat cu Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”. Aceasta este prima generație de elevi care obțin calificarea de “Confecționer produse textile” și au un loc de muncă asigurat de fabrica specializată în producția de tapițerii auto Premium.

Momentul festiv a fost marcat printr-o ceremonie de premiere, la care au participat reprezentanți ai companiei ADIENT, elevi și profesori din cadrul liceului Anghel Saligny, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și specialiști în domeniul educației.

În urmă cu 3 ani, începeam un proiect pilot, cu scopul de a aduce educația mai aproape de realitatea pieței muncii și a crea oportunități pentru tinerii din județul Prahova. Inițiativa s-a bucurat de un real succes și iată că acum suntem gata să îi întâmpinăm pe proaspeții absolvenți ca angajați ai ADIENT. Fiecare dintre ei s-a remarcat prin seriozitate și dorința de a învăța o meserie și suntem convinși că vor ajunge niște profesioniști desăvârșiți, cu un viitor frumos”, a declarat Carmen Bărbulescu, Director de Resurse Umane, ADIENT TRIM Ploiești.

Colaborarea dintre ADIENT și Liceul Tehnologic Anghel Saligny din Ploiești a început în 2018. Atunci, tinerii care finalizaseră învățământul gimnazial, s-au înscris în prima clasă în sistem dual. Pe parcursul celor 3 ani de formare, ei au urmat un model de pregătire complex – ce a inclus cursuri teoretice și stagii de practică, atât la școală cât și la fabrica ADIENT, precum și o serie de programe de dezvoltare personală – și au primit o bursă lunară de studiu.

Anul trecut, în 2020, a fost inaugurată o nouă clasă, cu 30 de locuri, ce oferă de această dată două calificări – Confecționer produse textile și Mecanic utilaje și instalații în industrie. Și acești elevi vor beneficia de aceeași ofertă educațională atractivă și vor deveni angajați ADIENT, după absolvire.

Obiectivul nostru este acela de a crea un cadru de formare la nivel înalt, astfel încât tinerii să învețe o meserie și să își poată construi o carieră pe termen lung, în domeniul pe care și l-au ales. Cu toate acestea, componenta teoretică nu este suficientă, așa că ne-am bucurat să putem încheia un parteneriat cu o companie internațională de top, așa cum este ADIENT TRIM Ploiești. Prin intermediul celor 2 clase, un număr important de elevi au acces la oportunități și au un loc de muncă asigurat – un aspect atât de important la ora actuală”, a adăugat prof. Anca Niculae, Directorul Liceului Tehnologic Anghel Saligny.

ADIENT TRIM Ploiești este fabrica de referință pentru produse Premium, realizate de o echipă profesionistă, performantă și inovativă. De peste 17 ani, echipa ADIENT TRIM Ploiești îmbunătățește experiența unei lumi în mișcare, producând cu mândrie tapițerii Premium pentru cele mai importante mărci de mașini.

ADIENT TRIM Ploiești are în prezent 1800 de angajați. În fiecare an, tapițeriile auto realizate la fabrica ADIENT TRIM din Ploiești se regăsesc pe mai mult de 730.000 de mașini din întreaga lume. Producția se realizează folosind utilaje de ultimă generație, iar calitatea extrem de ridicată a produselor și profesionalismul echipei au ajutat compania să devină un reper în domeniul său de activitate, la nivel internațional.

Compania ADIENT este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de peste 5800 de angajați și deține șapte unități de producție: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv armături metalice), Ploiești (tapițerii), Pitești (tapițerii).

Despre ADIENT:

ADIENT este lider global în fabricarea de scaune auto. Cu 77.000 de angajați în 202 fabrici localizate în 32 de țări din întreaga lume, producem și livrăm scaune pentru toate clasele de vehicule și toți producătorii de echipamente originale. De la sisteme complete până la componente individuale, expertiza noastră se reflectă în fiecare pas al procesului de fabricare a scaunelor auto. Abilitățile noastre integrate, in-house, ne permit să luăm produsul de la etapa de cercetare și design, să îl urmărim pe întreg procesul, până la proiectare și fabricare – munca noastră regăsindu-se în 19 milioane de vehicule în fiecare an.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.