200 de turbine eoliene pentru Dobrogea, marca Enel Green Power

0

Potenţialul de energie verde este destul de ridicat în România. Un nou argument în acest sens este dat şi de planurile de investiţii ale companiei Enel. În 5 ani compania Enel va deţine o „pădure” de eoliene de 200 de turbine în Dobrogea. Aceste centrale vor putea alimenta cu energie verde circa 365.000 de case, potrivit ZF.ro

„Creştem foarte ra­pid pe acest segment. Deja avem 64 MW montaţi, iar planurile noastre vizează montarea a 400 MW în intervalul 2011-2015. Acest lucru presupune investiţii de circa 500 mil. euro”, a decla­rat Francesco Starace, directorul Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă din cadrul gru­pu­lui italian.

Până în acest moment, Enel a anunţat punerea în funcţiune a două parcuri eoliene în zona judeţului Tulcea, care au o capacitate cumulată de 64 MW. Pentru cele două parcuri, compania a folosit turbine de 2 MW, ceea ce înseamnă ca la finalul anului 2015, dacă va fi păstrată această tehnologie, italienii ar putea „planta” în zona Dobrogei circa 200 de turbine eoliene. Ţinând cont de randamentele anuale ale investiţiilor în energia eoliană, care se ridică la circa 25%-30%, în 2015, cu toată capacitatea pe care italienii au anunţat-o, grupul ar putea alimenta anual circa 365.000 de case, cu un consum mediu lunar de 200 kWh.

Mai multe informaţii pe ZF.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează