1 milion de euro, investitia „verde” de la Lipova

6

Investiţie de 1 milion de euro pentru un sistem de gestionare a deşeurilor la Lipova.

În zona turistică Lipova este în curs de implementare un sistem de de gestionare a deşeurilor menajere! Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea sistemului de gestionare a deşeurilor în oraşul Lipova şi comunele Păuliş, Ghioroc şi Zăbrani, prin realizarea unui sistem organizat şi eficient de colectare selectivă, sortare şi transport a deşeurilor.

Valoarea totală a proiectului este de 938.545 euro, din care contribuţia Uniunii Europene este de 88% (825.920 euro), iar 112.625 euro (12%) reprezintă contribuţia partenerilor anunţă realitatea.net

Lipova Wikipedia

lipova-copac„Lipova (în maghiară Lippa) este un oraş în judeţul Arad, Banat şi Crişana, România, alcătuit din reuniunea a trei vechi localităţi: Radna şi Şoimoş, pe malul drept al Mureşului, şi Lipova pe malul stâng al acestuia. Are o populaţie de 11.236 locuitori.
Prima atestare documentară a oraşului Lipova datează din anul 1314 sub denumirea de Lipva. În anul 1324 aşezarea este menţionată sub denumirea de castellanus de Lypua, topic ce reflectă caracterul fortificat al aşezării de la acea vreme.”

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

6 comentarii

 1. Pingback: Tweets that mention 1 milion de euro, investitia “verde” de la Lipova - RomaniaPozitiva -- Topsy.com

 2. avatar
  Cristina Boicu on

  Ma bucur sa aud de asa initiative la Lipova!!
  de mult nu s-a mai facut ceva constructiv acolo, acum recent am vazut ca au demarat si un proiect de refacere a drumului Lipova-Timisoara, tot din bai Europeni.

 3. avatar
  DEHELEAN DOREL on

  Dar in cea ce priveste atragerea de investitori strategici in vederea creerii de locuri de munca putem zice ‘ ioc ‘

 4. avatar

  de ce mama dracui trebuie sa specificati si in limba maghiara cum se spune lipova, sunteti de toata jena, in rest totul e f bine.

Comentează