Ziua Mondiala de Lupta impotriva HIV/SIDA

0

Ziua Mondiala de Lupta impotriva HIV/SIDA sarbatorita de organizatiile neguvernamentale din Constanta

In aceasta perioada tarile din Europa organizeaza ”Saptamana de testare HIV „ (22-29 noiembrie) care are drept scop determinarea unui numar cat mai mare de persoane sa afle daca sunt infectate sau nu, pentru a reduce numarul de diagnostice tarzii. Aceasta actiune precede Ziua Mondiala de Lupta impotriva HIV/SIDA, care se sarbatoreste pe 1 decembrie. In judetul Constanta, cu aceasta ocazie Fundatia Baylor se alatura actiunii Fundatiei Alaturi de Voi care organizeaza vineri, 29 noiembrie, de la ora 14.30, in parcarea City Parc Mall, o fundita umana. De asemenea, in aceasta perioada, vor avea loc doua actiuni de testare pentru HIV, dar si Hepatita B si C, cu laboratorul mobil al Baylor. Echipa fundatiei va fi prezenta pe 3 decembrie la Liceul Energetic din Constanta, iar pe 6 decembrie in randul comunitatii de rromi din Eforie Sud. Aceste testari se fac cu sprijinul reprezentantilor Biroului Constanta al organizatiei World Vision, care au facut mobilizarea membrilor celor doua comunitati.
baylor

De la inceputul anului si pana la 1 noiembrie in centrele de testare ale Fundatiei Baylor de la Constanta si Tulcea, dar si in laboratorul mobil au fost efectuate peste 7500 de teste pentru depistarea HIV si a hepatitei B si C, 19 dintre cei testati fiind reactivi la infectia cu HIV, 283 la Hepatita B si 244 la Hepatita C. Cei mai multi dintre pacientii reactivi la infectia cu HIV sunt barbati. Trebuie mentionat ca un pacient care este reactiv la unul dintre cele trei teste rapide efectuate de specialistii centrului este doar suspect de a fi infectat cu unul dintre cele trei virusuri si pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului este necesar sa efectueze alte analize suplimentare. Testarile sunt precedate de consiliere si sunt confidentiale, rezultatele acestora fiind furnizate direct beneficiarilor.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează