„Remember Fukushima” mesajul Greenpeace catre Nuclearelectrica

0

 Remember Fukushima”: la trei ani de la dezastrul nuclear din Japonia, Greenpeace transmite un mesaj acționarilor Nuclearelectrica. 

 greenpeace

Greenpeace a transmis astăzi un mesaj de protest participanților la Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Nuclearelectrica. Activiștii Greenpeace aflați la intrarea în clădirea unde se desfășoară adunarea au afișat un banner cu mesajul „Remember Fukushima”, pentru a le reaminti celor prezenți și a le atrage atenția asupra pericolului constant pe care îl reprezintă energia nucleară. De asemenea, activiștii le-au înmânat participanților la întrunire o serie de solicitări, însoțite de argumente împotriva energiei nucleare. AGA Nuclearelectrica are loc chiar la trei ani de la declanșarea dezastrului nuclear din Japonia, când, în urma unui cutremur și a unui tsunami, centrala nucleară de la Fukushima a fost grav avariată, ducând la emisii radioactive, scurgeri semnificative de apă contaminată în ocean și la o criză care continuă până în ziua de astăzi.

„Solicităm acționarilor SN Nuclearelectrica SA să ia aminte la catastrofa de acum trei ani de la Fukushima și să ia în considerare modalități de a sprijini dezvoltarea economică a țării noastre care nu afectează și nu pun în pericol populația și mediul înconjurător, mai ales că modul prin care produce momentan Societatea Națională energie electrică ne-ar putea afecta timp de generații întregi”, a declarat Alexandru Riza, coordonator de campanii Greenpeace România.

Greenpeace derulează o campanie la nivel global pentru închiderea treptată a reactoarelor nucleare vechi și înlocuirea lor cu surse de energie regenerabile, mult mai puțin poluante și nepericuloase pentru populație și mediul înconjurător.

Aproximativ 100.000 de oameni din zona Fukushima încă trăiesc în spații temporare de locuit cu două camere. Acești oameni au fost nevoiți să părăsească mediul și lumea cu care erau obișnuiți și să trăiască înghesuiți în clădiri care deja au început să se degradeze.

Guvernul Japonez consideră că dezastrul de la Fukushima a luat sfârșit. Aceasta înseamnă că victimele nu mai primesc nici un ajutor, fiind abandonate de autorități. De asemenea, o buna parte din populația afectată nici nu e

În prezent, toate cele 48 de reactoare nucleare funcționale din Japonia sunt oprite. Mare parte din cei trei ani care s-au scurs de la dezastrul nuclear de la Fukushima, Japonia a mers mai departe fără a avea vreun reactor nuclear pornit. Nu au fost pene de curent, oamenii și-au redus consumul iar economia funcționează în parametri normali.Funcționând luni la rând fără energie nucleară, Japonia a demonstrat că nu are nevoie de reactoare nucleare.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează