„Plantăm fapte bune în România” finalizează plantările de primăvară în județul Constanța

0

„Plantăm fapte bune în România” încheie sezonul acțiunilor de primăvară ale acestui an, sâmbătă, 12 aprilie, în comuna Peștera din județul Constanța.

După acțiunea din 29 martie, 107 voluntari sunt așteptați sâmbătă în județul Constanța pentru a planta perdeaua forestieră a localității Peștera. Aceasta va avea rolul de a proteja autostrada şi drumurilor naţionale  împotriva căderilor abundente de zăpadă. Voluntarii prezenți sunt membri ai Asociației PATHOS din București, ai Jandarmeriei din Medgidia, precum și persoane fizice indepedente, care au dorit sa ia parte la acțiune.

Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Peștera, pentru sprijinul acordat în cele două intervenții pe care Plantăm fapte bune în Româniale-a programat în această localitate, în primăvara acestui an.

“În ciuda condițiilor meteo capricioase, acțiunile din această primăvară au fost un succes pentru noi. Ne bucurăm ca am continuat  ceea ce ne-am propus și sperăm că ,și în toamnă, voluntarii vor fi la fel de receptivi la mesajul pe care il transmitem”, a declarat Liana Buzea, fondatorul  Plantăm fapte bune în România”.

Cei care doresc să se alăture acțiunilor Plantăm fapte bune în România din 2014, o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni), scriindu-ne la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro.

plantam fapte bune ct

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Acțiunile de primăvară vor cuprinde acțiuni în județele Argeș, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.