O tonă de doze din aluminiu colectată la ExtravaCANza 2014

0

Asociaţia Alucro a încheiat cu succes cea de-a cincea ediţie a campaniei ExtravaCANza, colectând nu mai puţin de o tonă de doze din aluminiu, în cele trei week-end-uri din  luna iulie petrecute pe plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia. Scopul principal al campaniei a fost acela de a-i informa pe turişti şi de a-i face să conştientizeze importanţa colectării şi reciclării dozelor din aluminiu.

Foto ExtravaCANza 2014

În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică ale lunii iulie, respectiv 4-6, 11-13, 18-20, turiştii prezenţi pe plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia au fost invitaţi de organizatori să aducă 10 doze goale, în schimbul cărora ei au primit o doză de suc, bere sau energizant,  acest lucru fiind posibil mulţumită partenerilor acestei ediţii: Bergenbier , Alconor şi Pronet Def. Timp de trei week-end-uri, turiştii au avut atât ocazia de a colecta şi recicla dozele din aluminiu, cât şi de a lua parte la o serie de activităţi distractive, pentru toate categoriile de vârste: concursuri cu premii pentru cei care au înscris cele mai multe goluri la poarta gonflabilă Every Can Counts, tombole, distracţie şi voie bună.

„Deşi vremea nu a fost favorabilă şi gradul de ocupare a staţiunii a fost undeva în jurul a 30% din capacitatea totală, această ediţie a reuşit să transmită mesajul celor aflaţi în Mamaia, în perioada celor trei week-end-uri de ExtravaCANza. Unul dintre punctele de atracţie a fost mica  expoziţie de obiecte realizate din doze de aluminiu, expusă pe plaja, care a atras privirile tuturor trecătorilor indiferent de vârsta. Într-un ritm alert, încă de la primele ore am primit dozele aduse de turişti şi le-am ferit informaţii despre modalitatea de a continua această acţiune şi în viaţa de zi cu zi, în locaţiile unde sunt aparate de colectare.” Declară Adina Magsi, Director General, Asociaţia Alucro.

ExtravaCANza se adresează celor care acţionează responsabil faţă de mediul înconjurător şi calitatea vieţii, prin acţiuni de CSR la nivelul organizaţiilor şi comunităţilor, “actorilor” implicaţi direct sau indirect în managementul deşeurilor şi nu în ultimul rând, populaţiei în ansamblu.

Despre Alucro: Asociaţia Non Profit Alucro este singura organizaţie din România care derulează campanii de informare dedicate colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului că din 2011 Alucro reprezintă în România programul internaţional Every Can Counts – o platformă europeană răspândită în mari ţări precum UK, Irlanda, Franţa, Austria – desfăşoară ample activităţi de informare şi educare la nivel naţional, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborând astfel cu autorităţile Statului, companiile de profil (societăţi de salubritate, centre de colectare), diverse societăţi comerciale, ONG-uri şi instituţii de învăţământ dar şi printr-un dialog direct cu cetăţenii în cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii găsiţi pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează