Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mare și plajă pentru toți!

0

Final sezon 2018 proiectul Mare și plajă pentru toți!

Pentru al doilea an consecutiv Asociația Împreună pentru Viitor Constanța a pus la dispoziția turiștilor cu nevoi speciale de pe Litoral, plaja accesibilizată de la PUPA BEACH din Mamaia pentru a oferi egalitate de șanse și  un turism civilizat, deschis tuturor.

Funcțională de anul trecut din luna august, plaja a atras la mare și în vara aceasta, un număr de 674 persoane cu nevoi speciale și insoțitorii acestora din țară și din străinătate. Aceștia au beneficiat gratuit de cele trei scaune flotabile cu care au intrat în apa mării fără niciun fel de riscuri, de 10 șezlonguri modificate pentru a fi utilizate mai ușor de persoanele cu nevoi speciale lor și de toaletă adaptată. Primăria Constanța a alocat 4 locuri de parcare chiar în zona plajei iar accesul pe plajă a fost usor de făcut. Ca o noutate, Asociația Împreună pentru Viitor Constanța și concesionarul plajei private Pupa Beach – Ramona Voicu, au amenajat o bibliotecă mobilă pe plajă  și un loc magic Amintire de la mare – unde turiștii s-au putut fotografia într-un cadru vesel, în acord cu soarele și marea.

„Nu mă așteptam să vad pe litoralul nostru o plajă amenajată pentru persoane cu dizabilități! Voluntarii foarte amabili, un cadru superb, accesibilitatea foarte bună, pe nisip cât și în apă. Chiar mă bucur că am ajuns și m-am bucurat de această frumoasă experiență și vreau să văd cât mai mulți care ajung să se bucure de mare și soare”, a declarat Savu Răzvan Ionuț din Câmpulung Muscel.

Un număr de 25 voluntari ai Asociației Împreună pentru Viitor Constanța au oferit ajutor și infomații turiștilor care au ales să-și petreacă vacanța la Pupa Beach, zilnic. Reamintim că prima plajă din România pentru persoanele cu nevoi speciale a fost creată în cadrul proiectului „Plajă și mare pentru Toți” cu un buget de 7000 de euro.

„Am cunoscut oameni cu suflet frumos și pot spune că am avut parte de experiențe deosebite. O vară cu adevărat minunată și mulțumesc beneficiarilor pentru acest sentiment”, a declarat Marian Ifteni, voluntar în cadrul Asociației Împreună pentru Viitor Constanța.

La cererea persoanelor cu nevoi speciale, Asociația a pus la dispoziția lor o listă cu hotelurile care dispun de camere accesibilizate din stațiunea Mamaia, cu scopul de a facilita accesul pe Litoral și pe plajă al turiștilor din România și străinătate.

„Emoții de toate felurile am simțit pe tot parcursul sezonului transmise de beneficiarii veniți pe plajă. Un vis de a lor a devenit realitate și asta nu face decât să ne bucure. Mulțumim tuturor celor care au contribuit pentru bunul mers al plajei”, a declarat Anda Dișea, vicepreședinte Asociația Împreună pentru Viitor Constanța.

www.ipv-ong.ro

FB : https://www.facebook.com/ipvconstanta/

Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa

Misiune: Împreună oferim copiilor şi tinerilor fără posibilităţi şansa de a schimba viitorul prin educaţie şi dezvoltarea comunităţii în care trăiesc. Acordăm sprijin oricărei persoane în nevoie şi promovăm implicarea şi voluntariatul ca instrumente de evoluţie socială.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.