Constanța: Conferința “Psihologia în context multicultural” – consolidarea punților între culturi prin practica psihologică

0

Colegiul Psihologilor din România, filiala Constanța, împreună cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității Ovidius din Constanța, organizează, sâmbătă, 18 noiembrie 2023, începând cu ora 9.00, conferința “Psihologia în context multicultural” – Ediția a IV-a. Evenimentul științific se va desfășura în Sala Senatului a Universității Ovidius, Campus Corp A, Aleea Universității nr. 1, Constanța, și își propune să ofere o perspectivă aprofundată asupra aplicării psihologiei în diverse medii culturale.

Conferința are ca obiective principale promovarea înțelegerii interculturale în practica psihologică, dezvoltarea competențelor profesioniștilor în lucrul cu diversitatea și explorarea impactului culturii asupra sănătății psihologice. 

Printre temele ce vor fi dezbătute se numără influența culturală asupra stilurilor de parenting, integrarea tehnicilor psihoterapeutice în contexte multiculturale, precum și promovarea sănătății psihologice și a bunăstării în comunități diverse. În plus, vor fi abordate strategii de adaptare a intervențiilor psihologice pentru a sprijini eficient individul într-o lume tot mai conectată cultural.

„Într-o eră în care diversitatea culturală este tot mai prezentă în cotidian, înțelegerea nuanțelor multiculturale devine o componentă cheie în practica psihologică. Este crucial să recunoaștem cum contextul cultural influențează comportamentul și procesele cognitive, pentru a asigura o îngrijire relevantă și sensibilă cultural. Astfel, accentuăm nevoia de a ne echipa cu instrumente care să faciliteze comunicarea și intervenția în moduri care respectă și valorizează diferențele individuale. Eforturile noastre se concentrează pe îmbogățirea competențelor profesionale într-un mod care să susțină binele comun și să promoveze o înțelegere reciprocă într-o societate diversificată. În acest sens, dorim să aducem mulțumiri colegilor noștri pentru implicarea lor în organizarea acestui eveniment din domeniul psihologiei  și  fiecărui participant pentru contribuția sa la acest dialog esențial și așteptăm cu nerăbdare schimburile de idei și transferul de cunoaștere științifică”, declară prof. univ. dr. habil. Mihaela Rus, președintele filialei Constanța a Colegiului Psihologilor din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.